Vatikanska gastronomija: Što jedu pape? Kako se hrane u Vatikanu?

Zagreb…

Hrvatska radiotelevizija premijerno prikazuje dokumentarni film Vatikanska gastronomija

Vatikanska gastronomijaHrvatska radiotelevizija u subotu 20. travnja 2019. godine na Drugom programu (HRT – HTV2) premijerno prikazuje dokumentarni film Vatikanska gastronomija.
Što jedu pape? Kako se hrane u Vatikanu? Kako se pripremaju i kako se poslužuju jela vatikanskim uglednicima? Kakvo je uopće značenje hrane za katolike? Od Evine jabuke pa sve do čuda, povijest je pokazala kako je hrana katolicima oduvijek bila važna. Ovaj fascinantan dokumentarac omogućit će vam Vatikanska gastronomijada zavirite u sasvim neočekivani i dosad nepoznati svijet: svijet vatikanske gastronomije.
Iznimni sugovornici i sjajne snimke iz vatikanske kuhinje svjedoče o prehrambenim navikama papa, njihovim željama i ukusu te vam iznose dosad nepoznate detalje iz dobro čuvanih vatikanskih kuhinja. Redatelj ovog zanimljivog filma je Frédéric Lepage, a odabrala ga je Mira Vočinkić.
Dokumentarni film Vatikanska gastronomija gledajte u subotu 20. travnja 2019. godine na Drugom programu (HRT – HTV2) Hrvatske radiotelevizije u 21.40 sati.

Foto: Press