fbpx

Dokumentarna serija Velike svjetske rijeke

Na HRT-u…

Velike svjetske rijeke od 1. lipnja na HRT-u

Hrvatska radiotelevizija (HRT) od ponedjeljka, 2. lipnja 2020. godine na Prvom programu (HRT-HTV1) u terminu od 20.05 sati započinje s prikazivanjem dokumentarne serije Velike svjetske rijeke.
Ova uzbudljiva serija prikazuje putovanja od izvora do ušća duž triju kultnih svjetskih rijeka – Amazone, Nila i Mississippija. Rijeke su arterije našega planeta u kojima teče najvrednija roba – pitka voda. Ova serija otkriva život, karakter i krajolik legendarnih vodenih putova.

Velike svjetske rijeke

Pogledajte kako se slonić kupa u Nilu prepunom krokodila. Okupajte se u prekrasnoj skrivenoj laguni Amazone i divite se njezinim legendarnim riječnim čudovištima. Lebdite nad sablasnom raskoši močvarnih šuma Mississippija.
Kamera izbliza prati amazonske dupine koji plivaju među potopljenim krošnjama. Ubrzane snimke otkrivaju stotine kilometara Mississippija za samo nekoliko sekundi. A nevjerojatni ansambl amblematskih afričkih životinja osvaja ruševine lovačke kuće Idija Amina u Ugandi.
Serija Velike svjetske rijeke prikazuje rijeke u cijeloj njihovoj opjevanoj raskoši i na male ekrane dovodi grmljavinu Nila koji se obrušava niz Murchisonove slapove, nezamislivu širinu Amazone i živi labirint delte Mississippija.
U prvoj epizodi istražujemo rijeku Amazon, najmoćniju rijeka na svijetu. Egzotičan i tajni svijet u kojem žive električne jegulje i divovske vidre, a skriva i kipuću termalnu rijeku. Tu je i nedavno istražen amazonski greben.

Foto: Press