fbpx

Glazbenici: Vinko Coce je bio veliki umjetnik i dobar čovjek

Vinko CocePrijatelje, kolege i brojne obožavatelje potresla je tužna vijest o smrti velikog glazbenika Vinka Coce koji je preminuo noćas u jedan sat u splitskoj bolnici u 59. godini života. Zdravstveno stanje trogirskog slavuja posljednjih mjeseci bilo je izuzetno teško. Vinko je bio u bolnici od svibnja. Posljednju operaciju, zbog infekcije na trtici, imao je početkom listopada. Zbog pretilosti imao je visoki krvni tlak, a bolovao je i od dijabetesa. Neizmjerna tuga je zavladala glazbenom scenom zbog odlaska trogirskog slavuja. A svi ga pamte kao izuzetno dobrog i nasmijanog čovjeka, velikog srca, predivnog glasa i čovjeka punog optimizma.
– Vinko je bio veseo, dobar čovjek, puno sam ga volio. Znali smo se preko dvadeset godina, često smo pjevali skupa, a moj prvi koncert u samostalnoj karijeri bio je upravo s Vinkom. Neizmjerno sam tužan. Ovo je veliki gubitak za njegovu obitelj, sve nas prijatelje… i za domaću glazbu jer takav tenor se rijetko rađa – potreseno je rekao Giuliano.
– Teško mi je. Bio mi je prijatelj. Dalmacija i Hrvatska je izgubila velikog umjetnika. Bio je  veliki humanitarac, znao je razveseliti čovjeka, uvijek je bio pun optimizma. Ovo je veliki gubitak – tužnim glasom rekao je Alen Nižetić. Mladenu Grdoviću je izuzetno teško, još ne vjeruje da Vinka više nema.
– Bili smo prijatelji 30 godina. Izgubio sam velikog prijatelja, velikog čovjeka i velikog umjetnika. Bio mi je kao brat. Uvijek je bio pun optimizma i nasmijan – potreseno je kazao Grdović.

Foto: Press Scena.hr