fbpx

Voće za brzo mršavljenje!

Top 15…

Voće je ne samo veliki izvor vitamina, hranjivih tvari i vlakana, već je veliki izvor svega što je hranjivo za ljude, ali posebno je dobro za ljude koji žele izgubiti na težini. Ako krećemo na put mršavljenja , voće ima potencijal da vas spasi od gladi tijekom mršavljenja. Nemojte biti frustrirani dijetama koje zahtijevaju dnevni proračun za kalorijski unos, predlažemo vam konzumaciju voća koje će vam pomoći da izgubite težinu, ali na zdravi način.

Avokado
AvokadoAvokado je bogat zdravim mastima. On također ima visok sadržaj oleinske kiseline i vode. Ove ‘dobre masnoće’ koje se nalaze u avokadu će pojačati metabolizam i povećati će proizvodnju testosterona, hormona koji pomaže u gubitku masnoće. Avokado ima brojna ljekovita svojstva. Štiti od raka dojke i prostate te je bogat izvor vitamina E. Vrlo vrijedan proizvod koji se dobiva iz avokada je ulje koje je dobro za njegu kože. Također, mnogi kuhari ga koriste umjesto maslinova ulja u pripremi jela. Plod avokada se dosta koristi u meksičkoj kuhinji. Europski mornari su avokado koristili kao maslac.

Jabuka
Jabuka, voćeJedna jabuka na dan ne samo da drži liječnike podalje, već jabuka ima važnu ulogu koja pomaže vašem metabolizmu. Ona je puna topivih vlakana ‘pektin’ koji čuva vaš osjećaj sitosti i apetit pod kontrolom. Dakle , ako se jedna jabuka pojede prije svakog obroka, vjerojatno će ograničiti količinu masnoća koja se apsorbira u tijelo. Jabuka je odlična i u reguliranju probave. Kombinacija jabuke i cimeta poboljšava metabolizam, smanjuje težinu jer regulira višak tekućine u organizmu.

Lubenica
LubenicaLubenica pomaže smanjivanje zadržavanja tekućine, pomaže kod zatvora, poremećaja kože i potiče mršavljenje. Lubenica je voće koje sadrži puno tekućine, tako da se osjećate sitost, a unosite malo kalorija. Konzumiranje smanjuje nakupljanje masnoća , povećava apsorpciju zdravih lipida i smanjuje pojavu mišićne boli. Lubenica je zdravo povrće, a posebno je dobra za bubrege. Jedno je od rijetkog povrća koje se često smatra voćem.

Kruške
KruskeKruške su bogate visokim sadržajem vlakana koji sprječava zatvor i drže apetit pod kontrolom . Unosom osiguravate da vaš probavni sustav funkcionira optimalno, djeluje na štetne sastojke u vašem tijelu koje i učinkovito djeluje na ukupnu bolju probavu.

Breskva
Breskva, voćeOvi plodovi pomažu u reguliranju funkcija čišćenja crijeva. Breskve sadrže ‘fenolni’ spoj koji sprečava nakupljanje masnoća. Za one koji su na dijeti i koji vode računa o svom izgledu, breskva je savršeno voće, puna je vitamina A i C, nešto manje sadrži vitamina E i K. Zbog bogatstva vitaminima, mineralima i biljnim vlaknima, a minimalne kalorijske vrijednosti, breskva je sjajna namirnica za mršavljenje. Zahvaljujući biljnim vlaknima, pomaže radu crijeva.

Jagode
JagodeJagode stimuliraju produkciju hormona leptina i adiponektin. Ta dva hormona funkcioniraju povećanjem metabolizma i pomažu u učinkovitom sagorijevanju masti što može biti velika pomoć u vašem programu mršavljenja. Jagode također imaju protuupalne enzime koji pomažu u zacjeljivanju oštećenja tkiva, koji se mogu pojaviti kad se vježba intenzivno u potrazi za gubljenjem težine.

Limun
Limuni su bogati vitaminom C i limunskom kiselinom. Oni su također bogati vlaknima koji pomažu smanjiti zatvor, probavne Limunsmetnje i pretilost. Limun je jedna od najkorisnijih namirnica na našem planetu. Štiti od jako velikog broja bolesti, pa ga se s pravom može nazvati super-hranom. Pun je nutrijenata: sadrži bioflavonoide, pektin, folnu kiselinu, vitamini C, A, B1, B6, kalij, kalcij, magnezij, fosfor, mangan. Povoljno djeluje na rad jetre, crijeva, želuca, imunog, živčanog i kardiovaskularnog sustava.

Danas smo vam predstavili sedam zdravih namirnica koje vam mogu pomoći u odluci da zdravo mršavite i održavate liniju, a sutra vam donosimo nastavak i još osam namirnica koje svakako treba uvrstiti u redovitu prehranu.

Foto: 123rf