fbpx

Zanimanje: Kraljica od iduće nedjelje na TV

Zanimanje: Kraljica

Hrvatska radiotelevizija (HRT) od nedjelje, 11. travnja 2021. godine na Prvom programu (HRT-HTV1) u terminu od 21.10 sati počinje s prikazivanjem dokumentarne serije Zanimanje: Kraljica.

Kraljica

Serija Zanimanje: Kraljica govori o tri kraljice: Leticija od Španjolske, Matilda od Belgije i Maksima od Nizozemske. Što rade cijeli dan? Ustavi njihovih zemalja suprugama okrunjenih državnih poglavara ne dodjeljuju nikakvu službenu funkciju.

Pa ipak, njihova je uloga važna. Kako se one služe svojim manevarskim prostorom? Ekipa serije godinu dana je pratila i promatrala te tri kraljice pri njihovim obvezama. Tako su nastale snimke izbliza koje pokazuju da one svoju funkciju shvaćaju kao zanimanje i poziv.

Kraljica

U prvoj epizodi pratimo Leticiju. Španjolcima je Leticija bila poznata kao voditeljica informativne emisije. Nakon udaje za kralja Filipa počeo je za nju posve novi život.

Bivšoj novinarki nipošto se ne sviđa puka reprezentacija. Leticija želi biti kraljica s profesionalnim ambicijama i vlastitim djelovanjem. Njezine su teme zdravlje, obrazovanje i ženska prava. Otvoreno pokazuje jasno stajalište. Posjeti, putovanja, govori, sve to priprema sama za vlastitim pisaćim stolom. Ovo je prvi film snimljen o novoj španjolskoj kraljici.

Foto: Press