Zavod Andrija Štampar prvi u Hrvatskoj uveo drive in dijagnostiku koronavirusa

Hrvatska…

Iz Zavoda Andrija Štampar poručuju da će se naručivanje za testiranje i nadalje provoditi putem odabranog liječnika obiteljske medicine

Andrija ŠtamparNastavni Zavod za javno zdravstvo Dr. Andrija Štampar 31. ožujka je uveo ‘drive in’ dijagnostiku koronavirusa kako bi se ubrzalo dijagnosticiranje i povećao broj testiranih osoba. Osobe pri ovom testiranju ne izlaze iz automobila, što povećava razinu sigurnosti osobe koja se testira i zdravstvenog djelatnika.
Povećani broj testiranja najbolja je mjera rane dijagnostike i prevencije zaraze koronavirusom, stoga će i nova metoda testiranja na Zavodu uvelike pridonijeti bržem otkrivanju zaraženih osoba.
Iz Zavoda poručuju da će se naručivanje za testiranje i nadalje provoditi putem odabranog liječnika obiteljske medicine.
Imajući u vidu dobrobit i zdravlje građana, osobito u ovim izvanrednim okolnostima, ovo je tek jedna od mjera koju su Nastavni zavod za javno zdravstvo „Dr. Andrija Štampar“ i Grad Zagreb poduzeli kako bi dodatno zaštitili građane. Dio je to brojnih aktivnosti koje Grad Zagreb i Zavod provode već dugi niz godina kako bi poboljšali kvalitetu života te očuvali i unaprijedili zdravlje svojih građana.

Izvor: HZJZ – koronavirus.hr
Foto: HZJZ/koronavirus.hr