fbpx

Željko Krajan: Vratili smo se u Svjetsku skupinu, gdje nam je i mjesto

Bogota…

Željko Krajan– Ovako, s rezultatom 4:1, izgleda lagano, ali ako se vratimo na subotnji meč parova u kojem smo gubili 0:2 jasno da nije bilo lako kako sada djeluje. Respektirali smo protivnika maksimalno, možda se i pribojavali uvjeta, ali dobro smo se nosili sa svim i sretan sam da smo se vratili u Svjetsku skupinu, gdje nam je mjesto. Kad sljedeće godine budemo, nadam se, svi najbolji na broju, vjerujem da ćemo biti u prilici napraviti veliki rezultat – rekao je izbornik Željko Krajan.
Hrvatska reprezentacija će i sljedeće godine biti član elitnog društva u Davis Cupu nakon što je odlučujući treći bod donio Marin Čilić, svladavši vodećeg kolumbijskog tenisača Santiaga Giralda s rezultatom 3:0 u setovima (6:3, 6:4, 6:4).
Marin Čilić– Želio bih se zahvaliti ekipi, uživao sam ovaj tjedan. Dobili smo novog igrača u ekipi, Viktora Galovića, koji je jako dobar momak. Nadam se da ćemo ga viđati da se uspinje na rang listi i da ćemo ga još viđati u reprezentaciji – rekao je Marin Čilić.
Ovo je bila Marinova 24. pojedinačna pobjeda u ovom natjecanju, čime je postao rekorder hrvatske reprezentacije. Nadmašio je Ivana Ljubičića koji ima 23 pobjede.
Viktor Galović je probio led i to ne samo nastupom, nego i pobjedom.
– Stvarno sam zahvalan izborniku što me pozvao. Ovo je bila velika šansa da pokažem ljudima da mogu nešto napraviti. Istina da imam 26 godina, ali nikad nije kasno. Nešto sam pokazao – rekao je Galović.
Na pitanje kakav je bio osjećaj biti dio reprezentacije rekao je:
Hrvatska– Teže je. Emocije su velike, ali tjedan je bio odličan, svi igrači su bili odlični prema meni. Svi smo navijali za svakoga.
Izvlačenje parova za iduću godinu bit će u srijedu u 16.00 sati po srednjoeuropskom vremenu u Londonu, a popis nositelja bit će napravljen na temelju nove rang liste reprezentacija u Davis Cupu koja će biti objavljena u ponedjeljak 18. rujna. Svi susreti kvalifikacija još nisu završeni, ali prema neslužbenim kalkulacijama čini se da će, osim Hrvatske, među nositeljima biti Velika Britanija, Francuska, Belgija, Australija, Švicarska, Srbija i Italija.
To znači da bi potencijalni suparnici bili Španjolska, SAD, Njemačka, Kazahstan, Mađarska, Nizozemska te pobjednici susreta Japan – Brazil i Kanada – Indija.

Foto: Press – Hrvatska teniska reprezentacija