fbpx

Zemlja iz svemira – intrigantna serija na malim ekranima

Od utorka na HTV 1 Zemlja iz svemira

Hrvatska radiotelevizija (HRT) od utorka, 20. srpnja 2021. godine na Prvom programu (HRT-HTV1) u terminu od 20.10 sati počinje s prikazivanjem dokumentarne serije Zemlja iz svemira.

Zemlja iz svemira

U ovoj intrigantnoj seriji kamere iz svemira bilježe prirodne spektakle, a danas su toliko napredne da mogu snimiti pojedinu životinju ili čovjeka. Vrhunska tehnologija donosi nam priču o životu na Zemlji iz sasvim nove perspektive.

Zemlja iz svemira

Uživajte u plesu boja polarne svjetlosti i vrtlogu cvjetanja planktona. Pratite izbliza krda slonova u potrazi za vodom i otkrijte dosad neviđene kolonije pingvina.

Sateliti nam također pokazuju nestajanje prašuma i širenje gradova tijekom desetljeća. Dok se površina Zemlje mijenja brže nego ikad prije, može li nas pogled iz svemira nagnati da bolje pazimo na svoj jedinstveni, osjetljivi dom?

U prvoj epizodi serije Zemlja iz svemira pratimo slonove koji muku muče sa sušom, otkrivamo nepoznate kolonije pingvina prema boji njihova izmeta te pronalazimo neobične ledene prstene, koji mogu opasno ugroziti tuljane.

Foto: Press