fbpx

Zlatna pirueta: Svjetska prvakinja vraća se na zagrebački led!

Zagreb…

Zlatna pirueta – Veliki rođendan najstarijeg svjetskog natjecanja u umjetničkom klizanju od 6. do 9. prosinca bit će proslavljen u velikom stilu!

Zlatna pirueta– Zagreb će za mene uvijek biti mjesto gdje ću se rado vraćati. Ipak sam tu osvojila svoju prvu veliku seniorsku medalju, broncu na Europskom prvenstvu 2013. godine. Ali, imam i komplet medalja sa Zlatne piruete. Očito je zagrebački led sretan za mene, nadam se da će tako biti i ovaj put i da ću nastaviti tradiciju osvajanja medalja u Zagrebu – poručila je učenica velikog ruskog trenera Alekseja Mišina.
Među više od 150 klizačica i klizača iz 33 zemlje svijeta, na 50. Zlatnu piruetu, natjecanje iz ISU Challenger serije, odskače jedno ime. Ime svjetske i europske prvakinje iz 2015. godine, sjajne Ruskinje Elizavete Tuktamiševe.
Ova 20-godišnja već je četiri puta nastupala u Ledenoj dvorani zagrebačkog Doma sportova i svaki put se u Rusiju vraćala s medaljom. Podsjetimo, Elizaveta je Zlatnu piruetu osvojila 2015. godine, prošle godine bila je srebrna iza velike Talijanke Caroline Kostner, dok je 2013. osvojila broncu.
Zlatna pirueta, Elizaveta Tuktamysheva 1Klizački spektakl Zlatna pirueta u Ledenoj starta od srijede, 6. prosinca u 17.00 sati, a samo sat vremena kasnije, u 18.00 počinje svečano otvaranje koje će na ledu Doma sportova okupiti neke od najvećih legendi hrvatskog klizanja poput Sande Dubravčić Šimunjak, Idore Hegel, Tomislava Čižmešije, Bojana Lipovšćaka…
Dnevna ulaznica za natjecanje ‘Zlatna pirueta’ iznosi 20 kuna, obiteljska dnevna ulaznica 40 (dvije odrasle osobe i troje djece), ulaznica za sva 4 dana natjecanja 50 (ne uključuje reviju pobjednika), obiteljska ulaznica za sva 4 dana natjecanja 100 (ne uključuje reviju pobjednika), dok ulaznica za reviju pobjednika koja će u subotu, 9. prosinca od 20 sati biti završni rođendanski spektakl Piruete stoji 50 kuna (obiteljska ulaznica za reviju je 100 kn).
Ulaznice su dostupne na www.ticketshop.hr te od 6. do 9. prosinca na blagajnama Doma sportova (blagajne se otvaraju sat vremena prije natjecanja).

Foto: Press