fbpx

Uoči utakmice Srbija – Hrvatska delegacija HNS-a posjetila Beograd

Davor Šuker– Suradnja između dva saveza uistinu je na najvišem nivou. Tako je bilo u Zagrebu, očekujem da će tako biti i u Beogradu. Uvijek je moguće pronaći pojedince koji nekom gestom žele sebe promovirati, no sveukupno vjerujem u trijumf nogometa. Znamo da nas UEFA i FIFA pomno prate, od srca želim FSS-u da izbjegne sve kazne. Naravno da je rezultat jako važan, za obje zemlje bi bilo važno naći se u Brazilu, kao što je dobro za regiju što je srpska U-19 reprezentacija postala prvak Europe. Jedino na što ne možemo i ne trebamo utjecati pred utakmicu je rezultat, a sve ostalo sigurno će biti odrađeno na najvišem nivou – rekao je predsjednik HNS Davor Šuker.

Delegacija HNS-a na čelu s predsjednikom Davorom Šukerom odradila je tijekom dvodnevne posjete Beogradu niz sastanaka uoči utakmice Srbija – Hrvatska. Predstavnici FSS-a na čelu s dopredsjednikom Saveza Ivanom Ćurkovićem i glavnim tajnikom Zoranom Lakovićem primili su u Beogradu izaslanstvo HNS-a kako bi se odradili završni dogovori uoči predstojeće kvalifikacijske utakmice Srbija – Hrvatska koja se 6. rujna u 20:45 igra na stadionu Crvene zvezde. Tijekom dvodnevnog boravka u Srbiji, kroz nekoliko sastanaka utvrđeni su svi detalji organizacije utakmice tijekom kojih su se obje strane složile kako je utakmica u Zagrebu organizacijski standard kojem će se i ovom prigodom težiti. Naravno, sukladno sporazumu koji su dva saveza potpisala, ni ovom prigodom neće biti mogućnosti kupovanja ulaznica za gostujuće, u ovom slučaju hrvatske navijače.

– Uoči prve utakmice potpisali smo protokol o suradnji i držimo se detalja tog sporazuma. Jasno je da ćemo funkcionirati na bazi reciprociteta po broju ljudi u izaslanstvima, a istovremeno, neće biti gostujućih navijača. Važno je naglasiti da je HNS imao potporu državnih organa i dobro je što su i naše vlasti već uključene u pripremu utakmice. FSS je poznat kao dobar domaćin utakmica i u potpunosti smo spremni odgovoriti izazovu kakav predstavlja ovakva utakmica – rekao je glavni tajnik FSS-a Zoran Laković.

– Drago mi je što sam imao priliku pozdraviti i ugostiti hrvatsku delegaciju, posebno Davora Šukera i Zorislava Srebrića, s kojima se desetljećima poznajem. Logično, volio bih da u rujanskom susretu slavi Srbija, a Hrvatskoj želim plasman na Svjetsko prvenstvo u Brazil – rekao je legendarni Dragan Džajić.

Foto: FSS.rs