fbpx

Nevena Rendeli u projektu ‘Pokreni’ sebe i prijatelje!

Kvaliteta života…

Nevena Rendeli, pokreniProjektu zdravog življenja i poticanja bliske okoline na trčanje i bavljenje sportskim aktivnostima ‘Pokreni‘ priključila se i pasionirana zaljubljenica u trčanje – Nevena Rendeli, a njime se želi pokazati da trčanje može biti korak prema ostvarenju snova kroz angažman svakodnevnih ljudi, njihovih prijatelja i bližnjih. Projekt ‘Pokreni‘ ima za cilj uključiti i potaknuti čim veći broj ljudi na trčanje i bavljenje zdravim životom.
Izazov se sastoji u tome da se osoba odluči pokrenuti nekoga ili odluči dozvoliti nekome da je pokrene. Samim time, pristaje na to da započne uz svog trkačkog partnera postepeno utreniravanje i na kraju svoj trud okruni sudjelovanjem na utrci od minimalno pet kilometara.
Trčanje daje slobodu u vremenu i prostoru, u vrlo kratkom vremenu stvara naviku i omogućuje postizanje zadanih ciljeva čime raste osjećaj zadovoljstva i samopouzdanje. Statistike nedvosmisleno pokazuju da osobe koje trče između jednog i dva i pol sata tjedno produžuju život za šest godina (6.2 godine kod muškaraca / 5.6 godina kod žena).

Foto: Press