fbpx

Patrik Baboumian najjači čovjek Njemačke u Zagrebu!

ZeGeVege…

Na ZeGeVege festival dolazi najjači čovjek Njemačke i svjetski rekorder u dizanju teških tereta

Medijski pokrovitelj Scena.hr

Jeste li čuli za čovjeka koji podiže automobile i trupce, baca perilice rublja i vuče teške betonske kugle, a sve to bez mesa, jaja i mlijeka u svojoj prehrani? Prvak teških disciplina, psiholog i bivši bodibilder Patrik Baboumian, kao i mnogi drugi sportaši, snažne mišiće i vrhunske rezultate postiže uz vegansku prehranu. Njegovi razlozi za veganstvo su jasni.

Patrik Baboumian

– Moja snaga ne treba žrtve. Moja snaga je moje suosjećanje – kaže Patrik Baboumian.
Ovaj simpatičan Nijemac, na vizualima koji će biti postavljeni u Zagrebu, pozvat će sve na ZeGeVege festival koji će se, u organizaciji udruge Prijatelji životinja, održati u petak 4. rujna 2015. godine od 9 do 21,00 sati i u subotu 5. rujna 2015. od 9 do 19,00 sati. Baboumian će doći podržati zagrebačku Veganmaniju, ali neće bacati perilice rublja po Trgu bana Jelačića nego će govoriti o snazi veganstva. Osim što će na ZeGeVege festivalu predstaviti na štandu svoju knjigu ‘How to Become a Vegan Badass’ i biti dostupan za razgovor, 4. rujna u 20,00 sati održat će predavanje o svojim iskustvima te pokazati kako biti snažan i izdržljiv uz vegansku prehranu.

Patrik BaboumianPatrik Baboumian proglašen je 2011. godine najjačim čovjekom Njemačke, što je do danas ostao neoboriv rekord. Šest godina prije toga prestao je jesti meso jer je odlučio da zbog njega ‘više neće nastradati nijedna životinja’. Primijetio je da je nakon te odluke postao još snažniji i mogao dizati još teže utege.
Nakon što je proglašen najjačim čovjekom, napravio je korak više i iste godine postao vegan. 2013. godine postigao je i svjetski rekord u dizanju najtežeg tereta koji je čovjek ikada nosio, noseći 10 metara po pozornici uteg težak 550 kilograma, što odgovara težini većeg konja. Nakon natjecanja Baboumian je izjavio  da je na veganskoj prehrani snažniji nego ikada prije i da iz dana u dan osjeća poboljšanja.
eprestano nižući nove rekorde u dizanju teških tereta, Baboumian želi razbiti mit da snažni muškarci trebaju jesti puno mesa i ostalih namirnica životinjskog podrijetla. Svima preporučuje bjelančevine biljnog podrijetla na kojima će nam naše tijelo biti zahvalno. Velik je ljubitelj životinja, a prešao je s vegetarijanstva na veganstvo jer je shvatio da ”ako te zaista vodi suosjećanje, nije dovoljno samo prestati jesti životinje, već bi trebalo bojkotirati cijelu industriju iskorištavanja životinja”. Sudjeluje i u kampanjama PETA-e, najveće svjetske organizacije za zaštitu životinja, promičući suosjećajni odnos prema životinjama.

Patrik Baboumian

U bogatome cjelodnevnom programu ovogodišnjeg 8. ZeGeVege festivala zanimljivi predavači, nutricionisti i stručnjaci održat će atraktivna predavanja i stručna savjetovanja. Posjetitelji će moći prisustvovati degustacijama i radionicama kuhanja, urbanog vrtlarenja i održivog stanovanja te predavanjima o veganskoj prehrani i sportu, utjecaju prehrane na ekologiju, poboljšanju kvalitete života veganskom prehranom, biljnim bjelančevinama, razotkrivanju mitova o mlijeku, aktivizmu u praksi, širenju suosjećanja na sve životinje itd.
Ovaj jedinstven festival u Hrvatskoj i najveći te vrste u regiji, na kojem će stotinu izlagača izlagati i promovirati isključivo proizvode biljnog podrijetla, promiče održiv način života kojim se pri korištenju prirodnih resursa ne narušavaju okoliš, život ostalih životinja i dobrobit drugih ljudi. ZeGeVege je dio međunarodne manifestacije Veganmania koja se održava u Beču, Münchenu i u još 15 europskih gradova.

Foto: Press