fbpx

Zdravko Dukić: Selim u Beograd, ali Pula ostaje u srcu!

Zdravko Dukic– Sjajno se osjećam kao prvak. Povrijeđeno mi je koljeno, pa sada odmaram. Odustajem od borbe za pojas kategorije. Prebrzo je taj meč, a ja upravo selim u Beograd. MMA je moj život, ali ovog puta su prevladali osobni razlozi. Još uvijek ne mogu živjeti od slobodne borbe, a moja djevojka Tijana i ja pokušavamo nešto stvoriti. Pokrenut ćemo posao zajedno. I dalje nastavljam trenirati, za godinu dana vidjet ćete puno boljeg borca. Iako, nisu me jako smetali neki kritički napisi. Ja sam svoje dokazao u kavezu. Selim u Beograd, ali Pula ostaje u srcu – rekao je Zdravko Dukić.
Priča o Zdravku Dukiću priča je o hrvatskom Rockyju. Bez pretjerivanja, ovaj borac zadarskog Bandoga, s adresom u Puli, u kratkom periodu prošao je sve elemente tog filmskog klasika. Od teških uvjeta treniranja, podsmijeha okoline da nije dovoljno dobar, dramatičnog ljubavnog  prekida, novinarske stigme ‘underdoga’ do osvajanja pojasa prvaka Hrvatske MMA lige i pronalaska nove ljubavi. Već u prvom krugu Hrvatske MMA lige u velter kategoriji Zdravko DukicZdravko Dukić pokazao se paklenim udaračem. Borbu protiv Josipa Šituma završio je nokautom nakon samo dvije minute i tako najavio ostalima da ne okoliša puno u kavezu. Pripreme prije četvrtfinala Dukić je odrađivao u Beogradu s najboljim srpskim borcima, spariranja su mu bila ubitačna, a u pauzama treninga dogodila mu se ljubav s Tijanom.
U četvrtfinalu Dukić borio se protiv izvrsnog Saše Drobca. Ta borba bila je adrenalinski vrhunac večeri koji cijelu Cibonu digao na noge. Drobac je bio maestralan, no Dukić je moćno došao u ‘ground and pound’ poziciju te preokrenuo borbu u svoju korist i odnio pobjedu. U polufinalu MMA lige u kavezu Cibone čekao ga je miljenik zagrebačke publike i ‘kralj partera’ Anto Radman.
U tom ogledu između parteraša Radmana i udarača Dukića, slavio je Dukić koji je vješto izbjegavao Radmanove pokušaje svladavanja u parteru te se pokazao mnogo konkretnijim što je potvrdila jednoglasna odluka sudaca. U finalnoj borbi u protivničkom kutu mu je bio talentirani Lovro Vrkić. Mladi Vrkić imao je previše pokušaja koje nije uspio realizirati, dok je Dukić bio vidno spremniji i naplatio sve greške Vrkića. Tako je u velteru MMA lige slavio Zdravko Dukić koji je još jednom pokazao da je beskompromisan borac – jednoglasnom odlukom sudaca, zasluženo je ponio pojas prvaka u sezoni 2013.