fbpx

Zlatko Kumrić: Judaški Wimbledon je veliki izazov

Pariz…

Zlatko Kumrić– Rame i koljeno su potpuno sanirani, nema boli i više od dva mjeseca radim punom snagom. Nastup u prepunom Bercyju mi je uvijek odgovarao – najavio je Zlatko Kumrić nastup na ‘judaškom Wimbledonu’, kako zovu turnir u Parizu za kojeg je prijavljeno više od 400 judaša iz 60 država svijeta.
Uvijek se javi opušten i nasmijan. Tako je bilo i ovog puta sa Zlatkom Kumrićem, najboljim hrvatskim judašem. Pogotovo kada su ozljede zaliječene, a 23-godišnji Splićanin se priprema za jedan od najvećih turnira sezone, Grand Slam Pariz, na kojem nastupa u nedjelju 12. veljače 2107. godine.
– U mojoj kategoriji (op.a. do 100 kilograma) ima 34 prijavljena borca, od čega je njih barem 20 vrhunskih judaša – opisuje Zlatko kojem će dodatna konkurencija biti i olimpijski srebrni iz Rija, ali do 90 kilograma, Gruzijac Liparteliani, kao i južnokorejski judaš Lee, svjetski prvak iz 2009. do 90 kilograma.
Kumrićev trener, Tomislav Marijanović, gleda Pariz kao vrhunski test nakon ozljeda i pripremnog razdoblja:
– Nikad ne idemo bez ambicija, a sam Pariz ti to niti ne dopušta. Idemo vidjeti u kakvoj je formi te što nam valja raditi kako bi Europsko prvenstvo i Svjetsko prvenstvo ove godine dočekali u punoj formi.
Za izazove u 2017. Kumrić se pripremao u Splitu te na tradicionalnom kampu u austrijskom Mittersillu.
– Svake godine je Mittersill pravo mjesto za biti na pripremama jer dođe barem desetak od Top 20 boraca iz moje kategorije – zaključuje je Kumrić, koji nakon nastupa na Grand Slamu ostaje u Parizu nekoliko dana na jakom pripremnom kampu.

Foto: Press