11. izdanje festivala Kino Otok – Isola Cinema!
Piše: redakcija On 29 svi., 2015 At 06:00 PM | Categorized As Televizija, Zanimljivosti | With 0 Comments

Izola…

Fokus program hrvatskih filmova u programu ‘Dobri susjedi’

Kino Otok - IsolaNa 11. izdanju Međunarodnog filmskog festivala Kino Otok – Isola Cinema koji će se održati između 3. i 7. lipnja 2015. godine u Izoli, prikazat će se i fokus program hrvatskih filmova u programu ‘Dobri susjedi‘ (‘Good Neighbours’). ‘Dobri susjedi’ je dio festivala koji se bavi filmovima i autorima koji su bliski ne samo na zemljopisnoj, nego i na kulturnoj i poetskoj razini. Fokus program realiziran je u suradnji s Hrvatskim audiovizualnim centrom, a predstavit će kratkometražne filmove četvero hrvatskih autora – Hane Jušić, Sonje Tarokić, Igora Bezinovića i Borisa Poljaka.
Filmovi će biti prikazani u tri seta: prvi donosi naslove Hane Jušić i Sonje Tarokić koje istražuju tematiku svakodnevnog života djevojaka (Da je kuća dobra i vuk bi je imao, Tlo pod nogama i Pametnice), drugi donosi naslove Borisa Poljaka koji sa svojim filmovima eksperimentira i istražuje ljudsko ponašanje u određenim javnim mjestima (Lučonoša i Rakijaški dnevnik – zajedno s Damirom Čučićem, Splitski akvarel i Autofocus), a treći donosi filmove Igora Bezinovića koji nude svjež i beskompromisan uvid u društvenu stvarnost (Vrlo kratki izlet, Cartolina de Momjan 2, Dom je tamo gdje je srce, Od Kršana do Peroja, Čekanje, Benjamin, Kierkegaard i Veruda – film o Bojanu).
Uz prikaz filmova, na festivalu će ujedno biti izraženi i bliski odnosi Hrvatske i Slovenije povezivanjem profesionalnog pratećeg programa pa će Hrvoje Laurenta, predsjednik Hrvatske mreže neovisnih kinoprikazivača sudjelovati na stručnom sastanku Art kinomreže Slovenija o programima u art kinima Slovenije i Hrvatske.

Foto: Press

comment closed