Zoran Škugor analizira što se dogodilo s glazbom u Hrvatskoj
By redakcija On 1 sij., 2017 At 04:50 PM | Categorized As Događanja, Televizija, Zanimljivosti | With 0 Comments

2016. godina…

Glazbeni menadžer za portal Scena.hr

Zoran Škugor– U 2016. godini nije bilo velikih hitova, pa je stanje na glazbenoj sceni i dalje loše. Problem je u skladateljima, koji ne mogu ‘ubosti’ veliki hit. U 2017. očekujem još manji interes za narodnjake, tako da bi to mogao otvoriti prostor za mlade talentirane izvođače. Također, očekujem veći interes za strane skladatelje jer stvarno nedostaje dobrih pjesama i hitova – objasnio je glazbeni menadžer i producent. A u kakvoj se situaciji našla hrvatska glazbena scena, nastavlja Škugor, možda najbolje pokazuje nedavni razgovor.

Skladatelj iz Srbije: 90-ih smo bili ljubomorni na hrvatsku glazbenu scenu, za nas ste bili svijet, a sada zaostajete za glazbenom scenom u Srbiji
– Krajem lipnja bio sam na sastanku s jednim skladateljem i tekstopiscem iz Beograda, koji me na kraju sastanka upitao: “Što se dogodilo s glazbom u Hrvatskoj? 90-ih smo bili ljubomorni na hrvatsku glazbenu scenu, za nas ste bili svijet, a sada zaostajete za glazbenom scenom u Srbiji!“ Objasnio sam mu kako je narodnjak planski napravljen od strane nekih Hrvata i uz pomoć hrvatskih medija – ispričao nam je glazbeni menadžer.

Pohvale i očekivanja
Škugor kaže da su ga u 2016. godini ugodno iznenadile neke nove pjesme Gibonnija, a više je očekivao od Tonyja Cetinskog i Saše Lozara nakon pobjede u televizijskom showu.
– Pohvalio bih još veliki uspjeh proslavljenog velikog violiniste Gorana Končara koji je nedavno u Mexico Cityju nastupio s njihovom Filharmonijom. Da su to bili 2Cellosi, ne bi mogli živjeti od medija, a ovako je prošlo nezapaženo. Isto bih pohvalio odluku Hrvatske diskografske udruge da dodjeljuje svoje godišnje nagrade – ističe. Škugor je glazbeni menadžer novih glazbenih nada, Dine Petrića i Angie te nam je otkrio planove za ovu godinu.

Mladi glazbenici trebaju više prostora u medijima
– Do lipnja planiram da se završe albumi Dine i Angie. Nakon toga ću raditi s nekim novim glazbenim imenima, iako su mediji prilično zatvoreni od strane nekoliko klanova – zaključio je Škugor. Dodaje da bi u 2017. godini želio da nove glazbene nade imaju više prostora u medijima.

Foto: Zoran Škugor priv. album

comment closed