fbpx

Festival srednjoškolskog filma – Prijavite film na Four River Film Festival

Karlovac…

12. Four River Film Festival – međunarodni festival posvećen srednjoškolskom filmu

Four River Film Festival– Srednjoškolci, imate između 14 i 20 godina, i napravili ste film ne kasnije od siječnja 2017.? Ovo je prava prilika da pokažete svijetu svoje filmsko remek djelo! Prijave za 24. Filmsku reviju mladeži i 12. Four River Film Festival, međunarodni festival posvećen srednjoškolskom filmu su otvorene! Natjecati se možete u četiri kategorije – igrani, animirani, dokumentarni film i slobodni stil – poručuju organizatori.
Revija i Four River Film Festival održat će se od 10. do 14. rujna 2019. u Karlovcu, u organizaciji Hrvatskog filmskog saveza i Kinokluba Karlovac.
– Ove vam godine donosimo i jednu veliku novost: naša Revija i Festival dobili su novi digitalni dom, onakav kakav zaslužuju pravi filmaši! Bez brige, i dalje patimo od kronične žutice, samo nas od danas možete pronaći na novoj službenoj web stranici: www.frff.com.hr! Nemojte se sramiti i prijavite svoj film na Reviju i Festival, jer s gotovo 1000 filmova iz čak 50 zemalja svijeta, 4000 gledatelja i 200 međunarodnih gostiju, Revija i Festival su uistinu hit destinacija za srednjoškolski film, no i prilika za pronalaženje svojeg mjesta u svijetu promatranom kroz kadar – kažu organizatori.
Da Revija i Festival mogu biti itekako dobra odskočna daska u daljnjem stvaralaštvu znaju pobjednici dosadašnjih izdanja poput redatelja Kaje Šišmanović i Daria Lonjaka, producenata Ivana Kelave, Marine Jurišić i Marije Ratković Vidaković, montažera Maide Srabović, Tomislava Stojanovića i Daniela Pejića, te animatora Vjekoslava Živkovića i Luke Hrgovića koji su započeli svoju festivalsku karijeru na Four River Film Festivalu, a danas uspješni profesionalci u filmskom svijetu.
Prijave za 24. Filmsku reviju mladeži i 12. Four River Film Festival vršit će se isključivo putem Film Freewaya te vam predstavljamo nekoliko prečaca koji će proces učiniti vrlo jednostavnim:
1. KAKO I NA KOJI NAČIN?
Putem Film Freewaya na linku.
2. POD KOJIM UVJETIMA? Što zahtijevamo od vas pročitajte na linku iznad!
3. ROKOVI? Filmske uratke zaprimamo do 1. lipnja!

Osim srednjoškolskih filmova u natjecateljskom programu, Revija je poznata i po svojim popratnim sadržajima kojima pokušava pratiti rad srednjoškolaca iz godine u godinu: radionicama, okruglim stolovima te suradnjama s renomiranim partnerima poput Studio School i Prodigy Camp iz SAD-a. Ako vam ovo nije dovoljan poticaj za sudjelovanje, ili pak posjet Karlovcu za vrijeme ‘žute groznice’, u rukavu imamo još jedan adut. Naime, ova već etablirana filmska manifestacija prikazuje se u jednoj od najljepših kino dvorana na svijetu – na obalama četiri karlovačke rijeke, svaku večer na drugoj rijeci, drugoj destinaciji: Kupi, Korani, Mrežnici i Dobri.
– Iako vam se može činiti da je lipanj daleko, nemojte biti kampanjci i ne čekajte zadnji tren te nam šaljite svoje filmove što prije, jer ljeto i 1. lipanj doći će nam vrlo brzo, već u idućem kadru. Vidimo se u Karlovcu, od 10. do 14. rujna! Veselimo se vašim filmovima! – pozivaju organizatori.

Foto: Press