fbpx

Hrvatski malonogometaši putuju na Svjetsko prvenstvo u Portugal

Svjetsko prvenstvo…

Nadam se da će sve funkcionirati kako treba, rekao je izbornik Dino Kovač

Svjetsko prvenstvo– Bilo je jako interesantno od početka priprema. Pokazala se odmah velika volja kod suigrača i želja da se uvrste u prvih šest igrača. Svi su pokazali određenu kvalitetu. Radilo se jako dobro što se tiče prekida i nekih novih pravila s kojima se prvi put susrećemo na ovome prvenstvu. . Svi jedva čekamo obući sveti dres i dati sve od sebe za reprezentaciju. To nam svima jako puno znači i mislim da je to svima možda trenutno i vrhunac karijere – izjavio je na konferenciji za medije jedan od najstarijih reprezentativaca Mario Skorin.
Malonogometno ludilo samo što nije počelo! Od 23. do 29. rujna na glavnom lisabonskom trgu najbolji svjetski malonogometaši borit će se za titulu najboljeg. A među 32 reprezentacije svijeta koje će se natjecati na premijernom Socca malonogometnom prvenstvu, našla se i Hrvatska. Naši reprezentativci na čelu s izbornikom Dinom Kovačem, dobro su se pripremili i spremni su za ono što ih čeka u zemlji Cristiana Ronalda. Na konferenciji za medije koja je održana u zagrebačkom hotelu Panorama izbornik i reprezentativci svoja očekivanja su podijelili s predstavnicima medija.
Svjetsko prvenstvo– Pripremali smo se za sve reprezentacije, ali ipak smo prvo gledali sebe i na to smo stavili primarni naglasak. Sjedinjene američke države i Brazil se navode kao neki od favorita, a njih mislim da ne možemo izbjeći ako dođemo do četvrtfinalne faze natjecanja – rekao je vratar reprezentacije Mislav Miklec.
Izbornik Dino Kovač poznat je kao legenda hrvatskih malonogometnih terena, a i sam je naglasio kako je s nekima od igrača s popisa svojevremeno bio i suigrač.
– Osim dečki koji su bili moji suigrači ovdje je i par dečkiju protiv kojih sam često igrao. Neke sam gledao po turnirima, a doveli smo i mlade snage, kao i neke dečke iz drugih krajeva Hrvatske. Sljedeće godine ćemo puno ranije krenuti s pripremama pa ćemo na širi popis moći pozvati više igrača. Ove godine je bilo malo vremena za pripremu pa sam morao ići na sigurno i uzeo sam većinom igrače koje poznajem i za koje znam da imaju kvalitetne osobine – naglasio je izbornik Kovač.
– Pripreme su trajale svega mjesec dana, imali smo u prosjeku dva treninga tjedno, a odigrali smo i nekoliko prijateljskih utakmica. Imamo jedan trening u Lisabonu večer prije prve utakmice i nadam se da će sve funkcionirati kako treba – dodao je izbornik hrvatske reprezentacije.

Foto: Press – Vedran Tolić