fbpx

I kad imaš 30 posto šanse za život – jači si nego što misliš!

udruga

U slučajevima kao što je vaš 30 posto pacijenata preživi, 70 posto pacijenata, nažalost, nije te sreće glasila je liječnička dijagnoza koja je užasnula Anu. Ali, Ana je imala sreće – ona je u sretnih 30 posto. Što kad vam se cijeli svijet okrene naopačke? Što kad se život kakav poznajete počinje raspadati na komade i sve bitno postaje nebitno? Što kad sve što ste planirali i željeli postaje malo, posve zasjenjeno samo jednom željom – da budete u tih 30 posto?

O ovome i o svemu što se događa nakon oboljenja od malignih bolesti raspravljali su stručnjaci iz područja medicine, nutricionizma te fitoaromaterapije na događanju pod nazivom Jači si nego što misliš!, u organizaciji udruge Imortela, u parku Maksimir 15. lipnja 2013. godine.

Stručnjacima se pridružila i Asja Kermek kao jedna od osoba koje su proživjele malignu bolest i  žele podijeliti svoja iskustva i saznanja s drugima. Posjetitelji su dobili korisne savjete o prehrani i ljekovitom bilju, koji uz klasične metode, mogu pomoći na putu izlječenja. Jedna od takvih ljekovitih biljaka je i biljka Graviola koja podiže imunološki sustav, te jača organizam, a Asji je pomogla tokom teške kemoterapije. Ovom humanitarnom edukacijom želi se podići svijest građana o malignim bolestima – kako ih spriječiti, kako ih liječiti, koje metode isprobati, te što koristiti za jačanje imuniteta oboljelih kako bi što lakše podnijeli intenzivnu terapiju.

– Kažu da zdrav čovjek ima tisuću želja, a bolestan samo jednu. Misija nam je postati dio te jedne želje, pružiti nadu i smisao oboljelima od malignih bolesti, te im olakšati simptome i posljedice bolesti – poručuje dr. med. Marija Tesla, predsjednica udruge Imortela. Akciju su podržale – književnica Sanja Pilić i glazbenica Antonija Šola.

CRNE HRVATSKE STATISTIKE kažu…

Karcinom je u Hrvatskoj treća bolest po broju oboljelih i druga bolest po visini smrtnosti.

U Hrvatskoj je svaki dan dijagnosticirano 57 novih slučajeva karcinoma, dok 36 osoba svakodnevno umire od raka!