fbpx

Ivan Đikić novi fantazista u Modrim redovima!

GNK Dinamo…

Ivan Đikić– Ponosni smo na suradnju koju smo ostvarili s Udrugom Ponos Domovine i uvijek rado sudjelujemo u takvim projektima. Sretni smo što se bogatoj povijesti Dinamovih desetki priključio još jedan ‘fantazista’ – gospodin Ivan Đikić koji je svojim dosadašnjim radom zaslužio same pohvale. Također, rođeni je Zagrepčanin koji je od sada i član Dinama i svima u klubu iznimno je drago što je upravo on novi modri član – rekao je glavni direktor Tomislav Svetina.
Dinamo je u svojoj bogatoj povijesti uvijek imao sluha za hvalevrijedne znanstvene i društvene projekte pa je tako sklopio sponzorsku suradnju s istaknutom Udrugom Ponos Domovine. Dinamo je u srijedu, 9. travnja, sudjelovao na trećem simpoziju Udruge pod nazivom ‘Vrijeme je za znanost!’ na kojem su istaknuti znanstvenici održali nekoliko predavanja na temu znanosti, društva, medija i globalizacije. Posljednje predavanje naziva ‘Granica je samo u nama!’ bilo je ono poznatog znanstvenika Ivana Đikića za kojeg malo tko danas nije čuo. Između ostaloga, Đikić je na zanimljivom predavanju govorio o svojoj karijeri, znanstvenim izazovima u Hrvatskoj, obrazovanju mladih i komunikaciji znanosti i mladih.
Na kraju simpozija Dinamo je za gospodina Đikića priredio malo iznenađenje. Glavni direktor kluba Tomislav Svetina uručio je velikom znanstveniku Dinamov dres s brojem 10 koji svugdje u svijetu u nogometu simbolizira ‘fantazista’ te člansku iskaznicu Dinama. Na ovaj način te cjelokupnom suradnjom s Udrugom Ponos Domovine Dinamo je napravio korak dalje u povezivanju sa znanstvenicima i projektima o kojima se svakako treba govoriti te ih iznimno cijeniti.

O Ivanu Đikiću

Ivan Đikić rođen je 1966. godine u Zagrebu gdje je diplomirao i doktorirao na Medicinskom fakultetu. Od 1992. do 1997. godine bio je na usavršavanju u laboratoriju prof. dr. Josepha Schlessingera u New Yorku.da bi potom postao voditelj laboratorija za molekularnu biologiju tumora u Ludwigovom Institutu za istraživanje raka u Švedskoj. Od 2002. godine redoviti je profesor Medicinskog fakulteta Sveučilišta Goethe u Frankfurtu i od 2010. godine član njemačke akademije znanosti. Dobitnik je brojnih međunarodnih nagrada uključujući nagradu Američkog udruženja za istraživanje raka (AACR), Njemačkog udruženja za staničnu biologiju i Europskog udruženja za istraživanje tumora te nagrada ‘Sir Hans Krebs’, ‘Deutschen Krebspreis’ i ‘Gottfried Wilhelm Leibniz’.

O Udruzi Ponos domovine

Udruga Ponos Domovine osnovana je 2009. godine s ciljem osmišljavanja slobodnog vremena i njegovanja nacionalnih osjećaja i identiteta kod mlađih naraštaja, a ‘Ponos Domovine’ poznato je srednjoškolsko natjecanje edukativno-sportskog karaktera usmjereno afirmaciji pozitivnih društvenih vrijednosti.

Foto: gnkdinamo.hr