fbpx

Ulaz besplatan: Kazalište – što, kako i zašto uopće?

Ludens…

Jedan od glavnih aktera same predstave Kazalište – što, kako i zašto uopće? je i publika pa tako i ona predstavlja samu sebe

KazališteNakon iznimno uspješnog otvorenja sezone u Ludens teatru s predstavom ‘Sjećanje vode‘, za ovu subotu, 18. studenog s početkom u 20.00 sati, na programu kazališta je predstava ‘Kazalište – što, kako i zašto uopće?‘.
Predstava koja baš ni po čemu nije uobičajena govori o kazalištu kao mehanizmu koji živi i ne mijenja se gotovo ni u kom pogledu. Taj isti mehanizam Karel Čapek opisuje u svojem djelu davne 1925. godine, a stvar s jednom malom preinakom identično funkcionira još i danas. Kazalište je složen organizam koji pokreću mnogi; od ravnatelja do portira i veliki broj upravo tih ljudi prolazi scenom. Oni predstavljaju sami sebe. Jedan od glavnih aktera same kazališne predstave je i publika pa tako i ona predstavlja samu sebe.
Režiju predstave ‘Kazalište – što, kako i zašto uopće?’ potpisuje Ranko Zidarić, dramaturgiju Marijana Nola, scenografiju Barbara Borčić, a kostimografiju Marita Ćapo. U predstavi igraju Sven Šestak i gosti iznenađenja.
Ulaz na predstavu je besplatan, a gratis ulaznice se mogu podići u uredu Ludens teatra (Dom mladih/1 kat), Šarenom dućanu, Hotelu Podravina, Le Petit Caféu, te na dan predstave na blagajni Doma mladih od 18.00 sati.

Foto: Press