Klapa Zikva objavila album prvijenac More moje
By redakcija On 19 svi., 2020 At 08:09 AM | Categorized As Događanja | With 0 Comments

More moje…

Klapa Zikva– U deset godina postojanja sastav klape doživio je brojne promjene, kako to i inače biva sa ženskim klapama. Ipak, unatoč brojnim obvezama; bilo to onima obiteljskim, majčinskim i drugima, ‘Zikvice’ su ustrajale u nakani da svoj talent i ljubav prema muziciranju pretoče u najljepše harmonije svojstvene, u svijetu jedinstvenoj, klapskoj pismi. Dok se naša zikva ljulja na valovima klapske terce i najljepših ljubavnih stihova, šaljemo vam veliki pozdrav u nadi da ćete u našem prvijencu uživati onoliko koliko smo mi uživale pjevajući za vas – rekla je voditeljica klape Stjepana Lukašević.
Klapa Zikva osnovana je 2011. godine pod voditeljskom palicom Marinka Ruševa – Bepa. Šest žena, koje je spojila ljubav prema a capella pjevanju, upotpunjuje i sedma – voditeljica Stjepana Lukašević, pod čijim je mentorstvom snimljen novi nosač zvuka More moje. CD broji 11 pjesama, a osim tradicionalnih pjesama More moje, Sokole moj, Oj, jablane moj visoki i Ponoć je mila moja majko tu su i Zemlja, Mojimira Čačije te Mojoj lijepoj, Marijana Bana.
Već nekoliko godina klapa Zikva organizira klapsku smotru koja se tradicionalno održava 1. kolovoza, čime se daje značajan turistički i kulturni doprinos općini Pašman. Iz godine u godinu broje sve više nastupa, a od natjecateljskoga dijela izdvaja se nastup na Festivalu klapa Školjka u Pakoštanima te nastupi na Omiškom festivalu. Sudjeluju na raznim smotrama, a 2013. godine nastupile su na debitantskom Omiškom festivalu u Bolu na Braču. Vrijednim radom i ljubavlju prema klapskoj pismi nadaju se opstanku jedine ženske klape na Pašmanu.
– Kao predsjednica klapa Zikva samo bih rekla da sam preponosna na svoju klapu. Nadam se da će CD More moje biti nešto što će nas još više gurati naprijed – zaključuje Ivana Kulonja.

Foto: Press
Poslušajte:

comment closed