fbpx

Premijerno u Maloj sceni: Muka malog vuka

Zagreb…

Muka malog vukaPrva premijera Male scene u 2017. godini praizvedba je predstave ‘Muka malog vuka‘ za djecu od 3 do 10 godina u režiji nagrađivane redateljice Morane Dolenc. Predstava je nastala prema istoimenoj slikovnici za djecu i odrasle Renata Baretića u suradnji s dizajnerom i ilustratorom Davorom Šunkom. Premijera predstave Muka malog vuka je na programu u četvrtak, 2. ožujka 2017. godine s početkom u 18.00 sati, u Maloj sceni na Medveščaku 2.
– Najnoviji naslov Male scene priča je koja kroz likove iz tradicionalnih bajki ukazuje na različitosti na koje svatko ima pravo. Scenografski i kostimografski smještena u šezdesete godine prošloga stoljeća, predstava govori o tome kako nitko ne bi trebao odgovarati za postupke svojih predaka niti zbog njih trpjeti uvrede. Vučka, koji je glavno lice naše produkcije, na putu do djeda dočekuju brojni ljuti stanovnici šume, no on ih zamoli da mu udjele povjerenje te im daje obećanje i da nikada neće postati zvijer o kojoj će se pisati i pričati jezive priče – kažu iz kazališta.
U predstavi igraju glumci, samostalni umjetnici, Goran Guksić, Lucija Barišić i Šiško Horvat Majcan, koji su odabrani na audiciji tijekom jeseni 2016.
Autorski tim produkcije čine i dramaturg Bruno Margetić, skladatelj Vlatko Panić, scenografkinja Vesna Režić, kostimografkinja Dubravka Skvrce, oblikovatelj svjetla Domagoj Klasić, producentice Tena Bosek i Mia Tomić, pomoćnica producentica Jelena Vignjević, a mentorica produkcije je Vitomira Lončar.
Predstava će na programu Male scene i Zmajevog gnijezda biti od subote, 4. ožujka 2017. u  17 sati, a sufinancirana je sredstvima Grada Zagreba i Ministarstva kulture RH.

Foto: Press