fbpx

Pokretač i Love Will Tear Us Apart u Puli!

Gradsko kazalište…

Medijski pokrovitelj Scena.hr

Pokretač, LoveNa programu u INK Gradskom kazalištu Pula u srijedu, 11. studenoga 2015. godine s početkom 20,00 sati je gostovanje Zagrebačke plesne scene s predstavama ‘Pokretač‘ iz produkcije Studija za suvremeni ples i ‘Love Will Tear Us Apart – prvi dio trilogije’ iz produkcije De facto.
Pokretač:
Ono što je pokrenuto i stalno se kreće u ovoj predstavi mutirajuće je autorstvo nas kao grupe, prilikom čega primjenom i promjenom različitih pristupa i sustava rada zajednički oblikujemo sve vidove predstave. Propitujemo originalnost, kopiranje i vlasništvo nad idejama, pogotovo nad onima u domeni pokreta, a individualne karakteristike svakog od Pokretača i razlike koje proizlaze iz njih smatramo bitnim i prepoznajemo ih kao doprinos kvaliteti zajedničkog promišljanja i stvaranja.
Pokrećemo grupu i kroz zajedničko kretanje nalazimo se u zoni u kojoj je moguće raspravljati o svemu, u kojoj se uvijek mijenja neki aspekt predstave – prostor, vrijeme i osoba koja se nalazi u određenoj situaciji; gdje je teško, možda nemoguće, zaustaviti proces ili definirati nešto kao završeno – piše u priopćenju organizatora.
Love Will Tear Us Apart:
Solo kreiran za izvođačicu Petru Hraščanec. Sam rad žanrovski vrluda između rock koncerta, ispovjedne forme i apstraktnog plesa. Pitanje vlasništva nad izvedbom isprva stavljeno u apstraktni plesni okvir bavljenja tijelom i politikom pogleda, ekstremno se proširuje u širi umjetnički i socijalni okvir. Ljubav iz naslova prenesena je u ljubav spram plesa,čina plesa samog, dok rad raspravlja razliku između plesa i njegove realizacije kao društvenog događanja kroz konstituciju pojma izvođačice same. Izvođačica Petra Hraščanec izvodi plesne numere, odabrane ljubavne pjesme, dok u pauzama saznajemo naoko efemerne detalje o nastanku same produkcije, rasplećući suptilnu mrežu odnosa moći koja definira čin izvedbe. Gledatelj je pozvan da aktivno preuzme odgovornost u lancu hijerarhije izvođačkog čina – stoji u priopćenju.

Studio za suvremeni ples: Pokretač
De facto: Love Will Tear Us Apart
Koreografkinja: Aleksandra Janeva Imfeld
Plesači/izvođači: Ana Vnučec, Martina Tomić, Ana Mrak, Dina Ekštajn, Matea Bilosnić, Branko Banković, Bruno Isaković

Foto: Press