fbpx

Sjajna atmosfera na pripremama u Poreču za SP 2021.

SP 2021. od 13. – 31. siječnja u Egiptu

– Poreč je postao naša standardna postaja. Sad su nam se priključili dečki iz Bundeslige i dečki koji su igrali Ligu prvaka. Veselim se, siguran sam da se vesele svi dečki. Najprije nas očekuju dvije utakmice sa Španjolcima da malo isprobamo formu, da vidimo gdje smo. Ono najvažnije je da ostanemo zdravi, da nema virusa i povreda. Što se tiče priprema, ukomponirane su fizička sprema i taktika, tako da se izbornik i stručni stožer trude da bude i jedno i drugo. Siguran sam da ćemo tim ritmom nastaviti i dalje – rekao je Halil Jaganjac.

SP 2021

Hrvatska muška seniorska reprezentacija počela je prije dva dana pripreme za SP 2021. koje će se od 13. – 31. siječnja 2021. godine održati u Egiptu. Nakon dvostrukog testiranja koje su obavili, najprije antigenskog u ranu zoru u Zagrebu, a zatim i onog PCR u Poreču, sjajna je vijest da su svi negativni. Zato se od prvog dana pod vodstvom izbornika Line Červara, u dvorani Hotela Diamant radi punom parom.
Kao što je poznato, izbornik je na pripreme pozvao 21 igrača. U Egipat će njih 20. Kako je vremena jako malo, jer se tijekom priprema, moraju odigrati i dva susreta EHF EURO Cupa sa Španjolskom (5. siječnja u Poreču u 17:15 sati, a uzvrat 9. siječnja u 18:00 sati u Madridu), radi se paralelno na podizanju i ujednačavanje tjelesne spreme, ali i taktičke varijante. Za prvi dio zadužen je prof. Miljenko Rak sa svojim suradnikom Danijelom Brajkovićem. Naime, mnogi su igrači tijekom ove sezone imali povremene prekide zbog korone u njihovim klubovima pa su bili u samoizolaciji, i nisu mogli trenirati punim kapacitetom. Dio ih je prebolio koronu, neki su imali i ozljede i sada se sve to mora ujednačiti i dovesti na optimalnu razinu.

SP 2021

Onaj drugi dio odrađuje izbornik Lino Červar s trenerom Hrvojem Horvatom i Igorom Vorijem. S vratarima pak posebno radi Matija Bilušić. Kako vrijeme nije saveznik nikome od njih, jer ga ima jako malo, uglavnom se ponavljaju stvari koje su uigravane u posljednjih nekoliko okupljanja. Od obrane, na kojoj izbornik posebno inzistira, jer je ona temelj svega, pa do napada. I slobodno možemo reći radi se sjajno. Nitko se ne štedi. Svako malo na teren mora utrčavati netko od liječnika i fizioterapeuta, jer poneka produžena ruka nađe trbuh, rame ili glavu onih koji su na drugoj strani. I premda je trajanje treninga službeno planirano od sat i pol, gotovo svaki se produži na dva sata. Pa kada na sve to još dodate pojedinačne razgovore, video analize, igračima ne ostaje gotovo ni malo slobodnog vremena.

Foto: Press – HRS/pripreme u Poreču za SP 2021.