fbpx

Sergi Belbel: Impresioniran sam glumcima i Zagrebom!

Kazalište Moruzgva…

Autor predstave ‘Mobitel’ za portal Scena.hr

Sergi Belbel– Izvedba moje predstave ‘Mobitel‘ mi se jako svidjela i to iz više razloga. Po mom mišljenju glavna poteškoća u predstavi je pronaći tu osjetljivu ravnotežu između komedije i drame. Izvedba u Zagrebu je savršeno pogodila tu ravnotežu, baš onako kako sam zamišljao dok sam je pisao. Vidio sam i druge izvedbe, gdje to nije bilo tako. Neke su bile suviše dramatične, a neke prenapadno komične. Izvedba kao i prijevod bili su odlični, a publika je reagirala na potpuno istim mjestima kao u katalonskoj i španjolskoj verziji – ispričao je Sergi Belbel za portal Scena.hr. Jedan od najcjenjenijih španjolskih autora bio je na izvedbi svoje predstave u Zagrebu, a došao je na poziv kazališta ‘Moruzgva‘.
– Drago mi je da sam prihvatio poziv. To su jako talentirani ljudi, a Zagreb je prekrasan grad. Također, bio sam impresioniran brojem kazališta koje postoje u Zagrebu, unatoč tome što Zagreb nema veliki broj stanovnika u usporedbi s drugim europskim metropolama. U kazalištu ‘Moruzgva‘ pronašao sam vrlo visoku razinu profesionalnosti u svim aspektima, a posebno u kvaliteti glumaca – naglasio je. Belbel je oduševljen i našom metropolom.
– Zagreb je lijep grad, pun povijesti, umjetnosti, boje, mirisi, senzacija. Ima prekrasnu klimu, a što je dodatno poboljšalo moj dojam. Povijesna jezgra je nešto najljepše što sam posjetio u Europi. Ono što me iznenađuje je to što povijesna jezgra nije najprometnija za turiste i stanovništvo. Dobro je da se štiti od masovnog turizma, ali gledajući arhitektonsko i povijesno bogatstvo, mislim da bi od turizma mogli dobiti puno više.  Jer turizam može biti dobar izvor gospodarskog oporavka. U drugim europskim gradovima, kao što su recimo Barcelona, čak i vladine zgrade mogu biti  ‘udica’ za turističku atrakciju. Katedrala, uspinjača, Kamenita vrata je nešto što će ljudi uvijek pamtiti – objasnio je Belbel.

Foto: Press