fbpx

Treći program Hrvatskog radija slavi 50 godišnjicu!

Rođendan…

Treći program– Nebrojene su bile prigode u kojima je Treći program zahvaljujući predanosti svojih urednika i suradnika probijao granice konvencionalnog ukusa i načina razmišljanja. Ono najbolje spašeno je od prolaznosti radijskog etera zahvaljujući Zborniku Trećeg programa koji neprekidno izlazi već 37 godina. Uz to, objavili smo tridesetak knjiga ogleda, portreta, kritika i rasprava koje su naš doprinos pismenosti sredine u kojoj djelujemo, ali i pogled unatrag, sjećanje na ljude, vremena i teme koje su nas zaokupljale, a mogu nas zaintrigirati i danas i sutra – rekla je glavna urednica Trećeg programa Hrvatskog radija Rajka Rusan.
Treći programU travnju ove godine Treći program Hrvatskog radija obilježava svoju 50 godišnjicu. Tijekom punih pet desetljeća Treći program posvećen je umjetnosti, glazbi, kritičkom mišljenju i promoviranju civilizacijskih vrijednosti, a na njegovim valovima mnogi intelektualci, pisci, znanstvenici i kritičari našli su utočište te otkrili mogućnost izražavanja vlastite kreativnosti. Jedan je od medija koji je među prvima predstavljao hrvatskoj publici nove skladatelje, filozofe, znanstvenike, pisce, umjetnike i avangardne projekte.
Tijekom pet desetljeća, uz više godišnjih nagrada Hrvatske radiotelevizije dodijeljenih urednicima i njihovim projektima te niz međunarodnih nagrada, Treći program primio je Nagradu grada Zagreba 2011. godine.

Foto: Press