Ulaz besplatan: Premijera predstave Igra Gordogana
By redakcija On 14 tra., 2018 At 04:37 PM | Categorized As Događanja | With 0 Comments

Zagreb…

Igra Gordogana

Igra GordoganaU Kinu Forum, u sklopu Studentskog doma Stjepan Radić, 21. travnja 2018. godine s početkom u 20.00 sati, na rasporedu je premijera predstave Igra Gordogana. Predstava je nastala u izvedbi Teatra K., kazališta koje djeluje u sklopu Kluba studenata komparativne književnosti Filozofskog fakulteta u Zagrebu. Ulaz na predstavu je slobodan. Predstava je temeljena na tekstu Radovana Ivšića Kralj Gordogan i na prividno fantazmagoričan način govori o vrlo aktualnoj društvenoj situaciji. Cijeli projekt nastao je u potpunosti studentskim volonterskim radom, uz podršku Studentskog centra u Zagrebu te Odsjeka za komparativnu književnost Filozofskog fakulteta u Zagrebu.
Teatar K. kazališna je sekcija koje djeluje 5 godina za redom i svaku akademsku godinu obilježava kazališnim projektom. Međutim, Teatar K. ne funkcionira kao dramski studio, nego kao mjesto gdje se bilo tko može okušati u praktičnom kazališnom radu i pridonijeti svojim interesima i talentom (ili nedostatkom istog). Cjelokupna produkcija kazališnih predstava je na studentima – od režije i dramaturgije, preko glume, vođenja radionica, do promocije i slično.
O predstavi Igra Gordogana:
– Kralj Gordogan jedna je od njegovih najpoznatijih drama i često je postavljana na pozornicu usprkos tome što Ivšića uvijek prati sintagma ‘zaboravljeni hrvatski autor’. Govori o tiraniji jednog kralja i (naravno) tragičnoj sudbini likova koji su dio njegovog svijeta. Razlog njihove tragične sudbine nije poznat, ona je jednostavno zapisana u zvijezdama.
Igra GordoganaNadrealistična i bajkovita drama koja je pravi primjer verbalne agresije i poetičnog Ivšićevog teatra u rukama mladih studenata amatera postala je igra​. Sve što je nam je Ivšić u ovoj drami dao htjeli smo ispitati te provjeriti kako drama funkcionira ako joj pristupimo kao da je ona stvarna jednako kao što je stvaran glumac na pozornici i njegova publika u gledalištu. Na pozornicu smo postavili jednu klasičnu bajku, u obliku jedne klasične dramske predstave i u procesu stvaranja otkrili nešto što smatramo da publici moramo pokazati,
a to možemo samo uz jednu važnu napomenu: ova predstava ne funkcionira ako i vi ne sudjelujete s nama, a sudjelovati u ovom slučaju znači zamišljati​. Naša predstava ne
postoji ako ne pokušate zamisliti sebe na našoj pozornici i ako uz sve to ne vjerujete da je u tom trenutku apsolutno sve što vidite i što možete zamisliti stvarno​ – poručuju iz Teatar K.

Igra Gordogana – IGRAJU:
Martin Hengl – Gordogan
Mislav Živković – Luda
David Gračanin – Tinatin
Anđela Žužul – Odan, Drugi seljak, Dvorski rezač ušiju
Lucija Šimić – Dvorski krvnik, Treći seljak
Ana Daria Bokan – Bijela
Andreja Lemić – Vitez
Ivana Vrkić – Prvi seljak, Dvorski čupač očiju
Barbara Balić i Sara Kišević – Tibelica
REŽIJA I DRAMATURGIJA: Matea Antunović
ASISTENT REŽIJE, SVJETLO I TON: Andrej Drenski
PRODUKCIJA: Lucija Šimić
AUTORSKA GLAZBA: Ivan Džajić
KOREOGRAFIJA: Lara Pavičić
SCENOGRAFIJA I KOSTIMOGRAFIJA: Isidora Švaga
FRIZURA I ŠMINKA: Ivana Blažević
DIZAJN PLAKATA: Jan Tomić

Foto: Press

comment closed