fbpx

U HNK: Veličanstveni koncert sopranistice Evelin Novak

Koncert Evelin Novak

Sopranistica Evelin Novak, solistica berlinske Državne opere Unter den Linden uz Orkestar mladih glazbenika, kojim je ravnao Matija Fortuna nastupila je u zagrebačkom HNK, a veličanstvena glazbena večer ispraćena je ovacijama oduševljene publike.

Evelin Novak

Evelin Novak praizvela je ciklus solo pjesama Međimurske legende skladatelja Davora Bobića no odabrala je i popularne operne arije Mozarta, Delibesa, Catalanija, Puccinija, Gounoda i Johanna Straussa mlađeg.

Evelin Novak

Koncert u zagrebačkom HNK nakon nastupa u Hrvatskome narodnom kazalištu u Varaždinu prvi je projekt povijesne suradnje dvaju nacionalnih kazališta.

– Iznimno mi je drago da su suradnja između HNK Varaždin i HNK u Zagrebu, koju smo potpisali 24. veljače, vrlo brzo krenula realizirati i to u dramskom i opernom programu. I dok smo mi krajem veljače gostovali u varaždinskom teatru s predstavom „Gdje se kupuju nježnosti“, samo nekoliko tjedana kasnije varaždinski HNK uzvraća gostovanje s koncertom naše međunarodno priznate operne umjetnice Evelin Novak. Ovaj izniman koncert opernih i operetnih arija te međimurskih popijevki izazvao je veliki interes publike i glazbenih znalaca – rekla je intendantica HNK u Zagrebu Dubravka Vrgoč.

Suradnja dvaju kazališta nastavlja se gostovanjem zagrebačkog HNK na varaždinskoj pozornici s predstavom Revizor redatelja Sergeja Potapova. Uzvratni nastup varaždinski HNK imat će s autorskim projektom redatelja Romana Nikolića Pazi na prazninu. Tako će publika dvaju gradova imati priliku vidjeti najnovija kazališna ostvarenja i produbiti kulturne veze dva nacionalna kazališta.

Foto: Press Mara Bratoš