fbpx

Vesna Boinović Grubić: Ne odustajemo od svojih talenata i snova

Zbirka pjesama Takva – Vesna Boinović Grubić

– Inspiracija za ovu zbirku je univerzalni jezik, a to je jezik ljubavi. Zbirka je nastala u zadnje dvije godine upravo kako bih komunicirala najljepše poruke ljubavi, poštivanja i iskrenosti prema drugima i samome sebi – istaknula je Vesna Boinović Grubić te dodala:
– Poruka zbirke u ovim izazovnim vremenima i vremenima velikih potreba koja su pred nama je da budemo ustrajni te da ne odustajemo od svojih talenata i snova te da to nastojimo zabilježiti i podijeliti s drugima.

Vesna Boinović Grubić

Najljepša zbirka pjesama Takva predstavljena je na Art Fairu Zagreb. Pjesme o ljubavi kao univerzalnom jeziku i emociji koja pobjeđuje i najteže prepreke odjeknule su najvećim umjetničkim sajmom u Hrvatskoj i na prvu osvojile srca brojnih posjetitelja. U ugodnom okruženju, poštujući epidemiološke mjere, ljubitelji umjetnosti uživali su u mističnim stihovima o ljubavi inspiriranim poimanjem sebe u interakciji s okolinom. Stihovi su to koji nas oslobađaju od emotivnog tereta i svega što nam stoji na duši. Autorica Vesna Boinović Grubić u emotivnom čitanju podsjetila nas je na nikad veću važnost oprosta, emocije kao najvišeg emotivnog razumijevanja. Emotivne stihove zbirke Takva čitale su televizijska urednica Tončica Čeljuska te upraviteljica Zaklade „Hrvatska za djecu“ Renata Gubić. Prelijepu pjesničku večer svojim nastupima su upotpunile operna diva Antonella Malis i glazbenica Vivien Galletta. Predstavljanju zbirke prisustvovali su i zastupnik u Skupštini Grada Zagreba Kazimir Ilijaš, pomoćnica pročelnika za odgoj i obrazovanje Grada Zagreba Katarina Milković, predsjednica HO Dora Jadranka Granić, glazbenica Danijela Martinović, televizijska urednica Ljiljana Vinković, Ana Lisak, Bogdan Tihava i drugi. Pismo podrške uputio je i rektor Sveučilišta u Zagrebu Damir Boras.
– Ono što Vesna piše, meni je jako blisko. Bila sam zaista počašćena kada sam saznala da je naziv zbirke Takva inspiriran mojom pjesmom Pleši samnom koja je u tom trenutku bila samo pokretač da iz sebe izvuče ono najbolje. Najveća čast za mene je biti inspiracija nekome tko stvara nešto što ostaje zauvijek – zaključila je glazbenica Danijela Martinović.

Vesna Boinović Grubić

Vesna Boinović – Grubić uz posao u Upravi u društvu iz Grupe Končar već niz godina slobodne trenutke provodi pišući pjesme. Do sada je objavila zbirku poezije pod nazivom 6ti dio mene te tri slikovnice za djecu naziva Žapčeva pjesma, Pjesma o hrani i Sreća. Zbrika Takva druga je zbirka poezije ove zanimljive i osebujne autorice od koje bez sumnje uskoro možemo očekivati nove emotivne stihove.
Art Fair Zagreb na Zagrebačkom Velesajmu traje do 18. listopada do kada uz uživanje u kulturno – izložbenom prostoru i sadržaju na sajmu možete pronaći djela Vesne Boinović – Grubić. Zbirka Takva može se kupiti u u Kulturi snova – kulturasnova@gmail.com.

Foto: Press – G.I. Tepeš