fbpx

Vinko Coce: Posljednji pozdrav Hajduku i Dalmaciji!

Split…

Video

Dalmatinskom puku danas na Poljudu!

Vinko Coce– Bilo je veliko zadovoljstvo ali i na kraju i velika tuga surađivati na ovom projektu s Vinkom Cocom. Vinko Coce je bio tenor kojem smo se svi toliko divili, od kojeg smo kao klapski pivači puno naučili, s kojim smo i toliko ljepih trenutaka na sceni i izvan nje doživjeli. Sa sjetom i ponosom pjevati ću ovu pjesmu – rekao je Eduard Šegota, tenor klape Cambi.
Nepunih godinu dana nakon njegove smrti, klapa Cambi je odlučila objaviti pjesmu. Nakon što je svojom pjesmom odala počast i hvalu i na pogrebu legendarnog Coce, trebalo je dovršit pjesmu. Bit će to prva ali nažalost i zadnja zajednička pjesma. Nadamo se da će ova oda Hajduku biti dobar poticaj na uzvratnoj utakmici protiv Dnjipra. A svakako je želimo na tribinama, na svim mjestima gdje se slavi Dalmacija i Hajduk. Autor glazbe i teksta je Mugdeir Mugi Tutić, a aranžman zajedno potpisuju Remi Kazinoti i Vinko Didović.
Pokojni, neprežaljeni tenor Vinko Coce, koji je u cijelom svom opusu pjevao i opjevao Dalmaciju i Hajduk, pred kraj svojih snaga započeo je projekt pjesme DALMATINSKOM PUKU, u suradnji s klapom Cambi iz Kaštel Kambelovca.
– S pokojnim Vinkom, veže me puno uspomena, prijateljskih, poslovnih i umjetničkih projekata. Teško je reć koliko mi nedostaje njegova dobrohotnost. Njemu u spomen ove godine organizirao sam i festival novih skladbi ‘SLAVUJI KAMERLENGA VINKO COCE TROGIR 2014.’. Ovu pjesmu Vinko je počeo raditi s klapom Cambi, na izmaku svojih snaga. Bilo je to zadnje što je otpivao u studiju. Obzirom na temu pjesme, i način pjevanja…čini mi se kao da je znao da je ovo oproštaj. U isto vrijeme za mene je pjesma i tužna i ponosita.” rekao je Mugdeir Tutić, autor pjesme i dugogidišnji Cocin prijatelj.
Emotivna je to i oproštajna poruka Vinka Coce prema svom Hajduku i Dalmaciji. Pjesma je jednako tužna koliko i gorda. Uhu slušatelja je jasan oproštajni trenutak koji vlada tom pjesmom, Vinkov pozdrav domaćem svitu.

Pjesmu će danas biti puštena na Poljudu ususret velike utakmice Hajduka i  Dnjipra:

FOTO: Alen Szabo
Video: [vsw id=”LpFanSMysEA” <a rel=”nofollow” source=”youtube” width=”425″ height=”344″ autoplay=”no” a>]