Matej Batinić: Nadam se pobijediti sve buduće protivnike!
By Snježana Županović On 23 sij., 2014 At 03:49 PM | Categorized As Intervju, Sport, Sportske minute | With 0 Comments

Ban Team…

Matej BatinićMatej Batinić je MMA borac u poluteškoj kategoriji. Trenira i član je Ban Team kluba. Za Mateja kažu da je nezaustavljiv, fokusiran i ‘posjeduje mentalni stav šampiona’. Borilačkim sportovima se bavi od srednje škole i prvi izbor mu je bio savate boks. Osvojio je pojas prvaka MMA  u 2013. godini, a u razgovoru za portal Scena.hr otkrio je kako trenira i što sprema za ovu godinu.

Scena: Student ste, što studirate i gdje?
Da student sam i studiram na Agronomskom fakultetu u Zagrebu.

Scena: Od kad se bavite borilačkim sportom i zašto baš taj izbor?
Borilačkim sportom se bavim od prvog srednjeg, znači od 14 godine. Prvo sam počeo sa savate boksom kod trenera Kristijana Tepeša i nakon dvije god sam sa svojim prijateljem Antonijom Mijatovićem došao u UFK-Ban i počeo trenirati MMA.

Scena: Tko vam je najveća potpora?
Najveća potpora su mi djevojka, roditelji i braća. Normalno i moji prijatelji s kojima sam svaki dan i s njima i treniram.

Scena: Brat vam se bavi hrvanjem, dođe li do borbe između vas dvoje?
Imam dva brata, Ivicu i Marka. Marko se bavi hrvanjem već od 7 razreda osnovne i mislim da je u tom segmentu puno bolji od mene. Ne dolazi do nikakve borbe između nas dvoje.

Scena: Kako se oporavljate od ozljeda?
Zadnja dva meča sam odradio pod ozljedama, znači nikako se ne oporavljam, trpim i tjeram dalje. Još je ovaj sport slabo razvijen. Lijepo bi bilo da imamo sve što nam treba i da se netko brine o našim ozljedama. Badava je biti i prvak Hrvatske kad ti se dogodi ozljeda. Nitko te ne ferma i sam se moraš pobrinuti za svoju ozljedu kao što se dogodilo mome prijatelju Mijatu.

Scena: Koliko i gdje trenirate?
Treniram jedanput na dan, poslije faksa…nekad znam i dva puta kad ujutro nemam predavanja.

Scena: Koga bi voljeli za sljedećeg protivnika?
Ne razmišljam o tome, koji bude. Ja ću se samo spremiti za taj meč što bolje i naravno potruditi ću se i pobijediti.

Scena: Koje je vaše mišljenje o MMA kod nas?
MMA u Hrvatskoj je na dobrom putu, sve je više dvorana i sve je više ljudi koji se bave ovim sportom. Imamo dvije dobre organizacije MMA ligu i FFC, pa naši borci mogu skupiti više borbi i više iskustva.

Scena: U vezi ste, kako djevojka gleda na vaš izbor sporta?
Da imam djevojku Mirelu. Dosta smo dugo zajedno tako da se već navikla na ovaj sport i ne gleda ga nikako drugačije od ostalih sportova.

Scena: Koji su vam planovi u 2014. godini?
Ne znam još ništa. Normalno, nadam se pobijediti sve svoje buduće protivnike, a za ostalo ćemo vidjeti, godina je tek počela.

Foto: Final Fight Championship

comment closed