fbpx

DJ Wylie Dux: Radujem se ponovnim nastupima na Jadranu!

Intervju…

Wylie DuxWylie Dux nije tipičan DJ koji je počeo stvarati muziku sa samo šest godina. On ima magične ruke i srce koje osjeti svaki ritam. U svojoj karijeri dijelio je pozornicu s najvećim imenima scene kao što su Hardwell, Dannic, Dyro, Sander Van Doorn, NERVO, Deniz Koyu, Danny Avila, DJs From Mars, Niki Belucci i mnogi drugi. U ekskluzivnom razgovoru za portal Scena.hr Wylie nam je otkrio ponešto o svojim počecima, nastupima prošle godine na Pagu te planovima za ovu godinu.

Scena: Recite nam nešto više o predstojećim nastupima?
Jako se radujem sljedećim nastupima. Prvi od njih je nastup na ‘Classic spring break‘ u Kanegri – Umag gdje ću nastupiti zajedno s DJ R3HAB, Glow in the dark, i jednim od najboljih slovenskih DJ Beltek and Mike Vale. Potkraj lipnja nastupam na ‘White Invasion’ Gospodarsko razstavišče u Sloveniji s Ferry Corsten, Vinai, Matisse & Sadko, Michael Gray i ponovno s Beltekom.

Scena: Kako je došlo do te suradnje za nastup?
U početku moje karijere radio sam s agencijom ‘Supra travel‘ koja je jedna od glavnih promotora velikog proljetnog festivala u Kanegri. Nakon par godina dobio sam poziv s pitanjem dali sam spreman za nastup. I tako je počelo. Od samog početka festivala ‘White Invasion’ sam tu kao stalni DJ.

Wylie DuxScena: Što očekujete od nastupa?
Probat ću neke svoje nove mikseve i naravno tu će biti moj novi singl na kojem sam radio do sada. Nadam se povratnim pozitivnim reakcijama od moje publike. A na osnovu proba koja sam do sada odradio s novim stvarima, očekujem uživanje i da ću provesti dobro vrijeme na pozornici.

Scena: Najzanimljivija mjesta gdje ste gostovali do sada?
Zasigurno najzanimljiviji mi je bio nastup na otoku Pagu prošlog ljeta. Partijanje u podne, okružen samo morem, na brodu koji plovi na malim valovima. Na početku karijere nastupao sam na mnogim smiješnim i neuobičajenim mjestima. U restoranu gdje je DJ pult napravljen u sredini. Ili gdje je DJ pult odvojen kompletno od svega, u zasebnoj prostoriji.

Scena: Neka interesantna anegdota s nastupa?
Jedno od mojih neugodnijih iskustava je s nastupa prošle godine na ‘White Invasion‘ festivalu. Imao sam sastanak na otoku Pagu koji je kasnio. Odmah nakon sastanka sam morao biti u Ljubljani na nastupu. Kako je udaljenost Paga i Ljubljane oko 4 sata vožnje, a sastanak je kasnio, moj vozač je vozio tako da je stigao za svega dva sata i to u posljednjim minutama prije mog nastupa. Na kraju je sve dobro završilo.

Scena: Kako ocjenjujete našu glazbenu scenu?
Ja mislim da je muzička scena ovog tipa jedna od najjačih u regiji. Vi imate jako popularne festivale na otocima. Tu je svakako Pag, festival u Umagu, nadalje Zagreb, Dubrovnik te svakako Ultra. Dobri festivali gdje nastupaju velika imena što je jako dobro za populariziranje muzičke scene u regiji, a i šire.

Scena: Koji su vam planovi ovoj godini?
U ovoj godini plan mi je promovirati još koji novi singl s mnogim miksevima. Naravno radujem se i svakom trenutku koji ću provesti na nastupima na festivalima kroz nadolazeće ljeto.

Foto: Rok Ložar