fbpx

Milan Bandić: Kad dođem doma najprije me dočeka Rudi!

Milan Bandić– U našem Dumovcu ima puno ljubimaca koje nažalost njihovi vlasnici zapostave i ostave na ulici. Njihova je sudbina da budu u Dumovcu na toplom i da brinemo o njima. Ja bih poručio svim ljudima koji žele nabaviti kućnog ljubimca da dobro razmisle žele li ga imati stvarno ili ga žele imati kao štos. Tko nema kućnog ljubimca neka ga nabavi jer će ga uvijek čekati doma. Ja kad dođem doma najprije me Rudi dočeka jer je on uvijek pred vratima, a onda dolaze ostali po redu. Rudi je uvijek doma i u podne i u ponoć – rekao je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić.
Akciju ‘Udomljavanje je fora‘ koja se održala jučer od 9 do 15 sati na Trgu bana Josipa Jelačića podržao je i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, koji je je ipak upozorio građane da se ne zalijeću s udomljavanjem ako nisu dobro razmislili o tome.
Akcijom su pozvani građani da do Božića posjete skloništa i upoznaju životinje koje čekaju svoj dom. Bez obzira mogu li oni sami udomiti, uvidjet će u kakvoj situaciji se te životinje nalaze i da kupnja nije dobar način nabavljanja ljubimca. Mjesečna tema prije blagdana jest ‘Do Božića u novom domu’, jer se želi sve ljude koji razmišljaju o nabavci kućnog ljubimca, potaknuti da ne kupuju psa ili mačku, već da ih udome. Akciju udomljavanja podržali su i igrači Dinama. Naime, od fotografija igrača Dinama s psima koji čekaju drugu priliku da budu udomljeni, napravljen je kalendar za 2014. godinu.
Usprkos brizi zaposlenika, zbog velikog broja pasa, psi većinu dana provode u kavezu. I dok je sklonište za većinu pasa srećom tek usputna stanica, jer uspješnim promoviranjem udomljavanja brzo pronađu bolji dom, brojni psi ostaju godinama u azilu prije nego budu udomljeni.

Foto: Press Scena.hr