fbpx

Ansambl Lado: Sve je spremno za koncert u Areni

Split…

Ansambl LadoAnsambl Lado, čuvar hrvatske kulturne baštine, poznat je po perfekciji i odanosti umjetnosti koja nas podsjeća i vodi na put kroz našu povijest. Ovi profesionalni umjetnici, uz česte nastupe diljem svijeta, svakodnevno i po osam sati dnevno uvježbavaju elemente koji čine savršeno sklopljenu cjelinu plesa i glazbe.
Novi program LADA ‘Ispod duba stoljetnoga’ uvježbavan je 25 dana prije nego što je prvi puta izveden. Dosad su ga vidjeli gledatelji u Ansambl LadoKanadi, Sloveniji i Srbiji, a na predbožićnom spektaklu uživat će i Splićani 1. prosinca u Spaladium Areni od 19.00 sati. Zahtjevne probe potrebne su kako bi se uvježbao svaki detalj koji je dio kompleksne cjeline. Nošnja izvođača teži oko pet kilograma što zahtjeva i izvrsnu tjelesnu pripremu, s obzirom na trajanje nastupa u kojem izvođači promijene i po nekoliko kostima. Čak 1500 kilograma teške su oprema i nošnje koje će Lado Ansambl Ladokoristiti na splitskom koncertu. Sama priprema za izlazak na pozornicu koja uključuje zagrijavanje, šminkanje i upjevavanje traje i do dva sata.
Ovaj će koncert biti poseban i po spektakularnoj i inovativnoj produkciji kojoj je posvećena posebna pažnja. Spoj je ovo najmodernije svjetske tehnike i povijesnih elemenata koji u današnje vrijeme velikih tehnoloških mogućnosti daju jedno novo svjetlo ovoj umjetnosti.
Ulaznice za nastup Ansambla Lado u Spaladium Areni, 1. prosinca u 19 sati mogu se kupiti online na Eventim.hr i croatia-Tickets.com, na svim Eventim prodajnim mjestima te na blagajni Spaladium Arene. Ulaznice se mogu kupiti po cijeni od 80., 110, 140, 180 kuna.

Foto: Press