fbpx

Dean Šoša: Utorkom navečer ciklus filmova Cannes-Berlin-Venecija

Zagreb…

Dean Šoša– Godinama emitiramo filmove koji pobjeđuju na najvažnijim festivalima, no u različitim drugim terminima i ciklusima. Ovaj put smo odlučili dobitnike Palmi, Lavova i Medvjeda okupiti u istom ciklusu da naš filmski biljno-životinjski svijet bude što je moguće vidljiviji svim gledateljima – izjavio je urednik ciklusa Dean Šoša.
Od idućeg utorka u večernjem terminu na HRT – HTV 3 možete uživati u filmovima koji su proteklih godina osvajali važne nagrade na trima najprestižnijim svjetskim filmskim festivalima – u Cannesu, Berlinu i Veneciji.
Filmovi Ja, Daniel Blake, Trgovački putnik, Tijelo i duša, Obiteljske veze, Hladni rat, Ubojstvo svetog jelena, Druga strana nade i brojni drugi, nagrađeni Zlatnim palmama, Zlatnim lavovima, Zlatnim medvjedima i raznim prestižnim nagradama, djela najvažnijih autora današnjice poput Kena Loacha, Akija Kaurismakija, Chan-wook Parka, Pawela Pawlikowskog, Asghara Farhadija, Agnieszke Holland, Andreja Zvjaginceva, Yorgosa Lanthimosa i brojnih drugih velikana, filmske su poslastice s najvažnijih filmskih festivala koji će prvi put u ovom obliku sve do konca siječnja 2020. godine biti prikazani na HRT-u.
– Nastojat ćemo kreirati filmski program što više prema željama pretplatnika, pa ako ciklus ‘Cannes-Berlin-Venecija’ naiđe na dobre reakcije, možda se pretvori u vječni, poput ciklusa klasičnog vesterna subotom ujutro na prvom programu – rekao je Dean Šoša.
– Ciklus ‘Cannes-Berlin-Venecija’ do konca ljetne sheme emitiramo utorkom u 20.00 sati, a s početkom jesenske sheme, ciklus se seli u nešto kasniji termin, iste večeri – poručuju s HRT-a.

Foto: Press