fbpx

Božidar Domagoj Burić imenovan v.d. ravnatelja Poslovne jedinice

HRT…

Božidar Domagoj BurićVršitelj dužnosti glavnoga ravnatelja Hrvatske radiotelevizije Blago Markota imenovao je danas Božidara Domagoja Burića novim vršiteljem dužnosti ravnatelja Poslovne jedinice Program Hrvatske radiotelevizije nakon što je s te dužnosti razriješen Dražen Miočić. Dosadašnji je vršitelj dužnosti ravnatelja Poslovne jedinice Program Hrvatske radiotelevizije razriješen na vlastiti zahtjev te će u narednomu razdoblju biti pomoćnikom novoga vršitelja dužnosti ravnatelja Poslovne jedinice Program Hrvatske radiotelevizije.
Božidar Domagoj Burić diplomirao je na Filozofskome fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Na Hrvatskoj radioteleviziji radi od 1995. godine, isprva kao stručni suradnik u dokumentarnoj emisiji TV kalendar, a potom kao redatelj i scenarist dokumentarnih filmova u Dokumentarnome programu Hrvatske televizije. Bio je urednik Znanstveno-obrazovnoga programa te odgovorni urednik Programa za kulturu, znanost i obrazovanje Hrvatske televizije. Od 2007. do 2010. godine bio je direktor programa Hrvatske televizije.
Idejni je autor dogogodišnje emisije Znanstvena petica, Budućnost Zemlje i Znam, a ne znam. Pokretač je projekta igranih filmova o Domovinskome ratu na Hrvatskoj radioteleviziji te scenarist, redatelj i skladatelj uspješnih igrano-dokumentarnih filmova Tajnoviti srednji vijek, Ludi rimski carevi, Hrvatski kraljevi te Republika.

Foto: Božidar Domagoj Burić društ. mreža