fbpx

Američki autor Charlie Mason dio tima mladog Blaževića

Sjećate se Conchite Wurst…

Za portal Scena.hr Jacques Houdek otkrio kako je došlo do suradnje s američkim autorom. Charlie Mason je koautor pobjedničke pjesme Eurosonga iz 2014. godine, a surađuje i s velikim svjetskim zvijezdama poput Miley Cyrus

Jacques Houdek, Roko Blazevic– Posebna nam je čast da je dio našeg autorskog tima legendarni američki autor Charlie Mason, koji je Eurosong publici najpoznatiji kao koautor pobjedničke pjesme iz 2014. godine Rise Like A Phoenix koju je otpjevala Conchita Wurst. Osim toga, Charlie je surađivao sa svjetskim zvijezdama kao što su Miley Cyrus, Eric Saade, Abraham Mateo, Sarah Connor – kazao je Jacques Houdek za portal Scena.hr. Mladi glazbenik Roko Blažević nastupit će na Dori s pjesmom ‘The Dream‘. Autor glazbe je Jacques Houdek, dok tekst supotpisuje s Andreom Čubrić, ali i Charlie Masonom. A kako je došlo do suradnje s poznatim američkim autorom…
Jacques Houdek, Roko Blazevic, Mihael Beck– Naime, Charlie je inicirao suradnju te se javio mome menadžeru Mihovilu Beku kako bi volio sa mnom surađivati te mi ponuditi svoje pjesme, a što me iskreno oduševilo i tako je započela korespondencija. Kako sam upravo u tom trenutku već imao viziju Rokova nastupa na Dori i radio sam na njegovoj pjesmi, poslao sam Charlieju demo te ga pitao za mišljenje i s obzirom na to da mu se pjesma jako svidjela, odmah mi je dao neke sugestije za tekst te smo tako započeli surađivati koautorski i dogovorili se da će prva suradnja biti upravo na Rokovoj pjesmi The Dream. Naravno, veselim se daljnjoj suradnji i jedva čekam vidjeti tekstove koje je Charlie pripremio i za moje buduće singlove – ispričao je Houdek za portal Scena.hr. Jacques kaže da je Masona pozvao u Hrvatsku.
Roko Blazevic– Charlie Mason se jako veseli dolasku, a svi vjerujemo u našu pjesmu i da ćemo se uskoro zajedno družiti u Tel Avivu na 64. Eurosongu – zaključio je Houdek. Jacques ističe da je Charlie jako profesionalan, inteligentan, dobronamjeran i beskrajno talentiran.
– Oduševljen sam njegovim autorskim sugestijama, idejama, pjesničkim slikama. Baš sam sretan što surađujemo i vjerujem da će se iz ove suradnje u budućnosti roditi još puno sjajnih pjesama – naglasio je Houdek te dodaje da je Mason oduševljen i moćnim vokalom mladog Blaževića.
– I njegovom interpretacijom, sugestijom, scenskim pokretom i energijom. Zanimljivo, Roku je jedna od najdražih pjesama upravo ‘Rise like a phoenix’, i izveo ju je tijekom Zvijezda, tada ni ne sluteći da će nastupati na Dori, a kamoli da će pjevati pjesmu pobjednika Eurosonga. Odmah sam poslao tu izvedbu Charlieju i nije mogao Jacques Houdek, Roko Blazevic, Charlie Masonvjerovati koliko Roko dobro pjeva i s koliko žara izvodi tu njegova pjesmu. Osvojio ga je na prvu – otkrio je. Houdek kaže da pjesma The Dream širi lijepu i univerzalnu poruku svim ljudima.
– Mjesecima pripremamo njegov nastup. Bit će to jako upečatljivo, a naglasak je, naravno, na njegovim nevjerojatnim vokalnim sposobnostima. Jedva čekam da publika čuje pjesmu i doživi je kroz Rokovu izvanserijsku interpretaciju – ističe Houdek te poručuje čitateljima portala Scena.hr i gledateljima Dore.
– Sanjajte s nama! Roko će vas odvesti na nezaboravno glazbeno putovanje koje ćete s radošću dugo pamtiti. Budite uz nas. Roko nastupa 11., a to je anđeoski broj, pa se nadamo sreći, miru, dobroj energiji i blagoslovu! Hvala svima na velikoj podršci, tisućama poruka koje pristižu svakoga dana i hvala za svaki glas koji ćete u subotu uputiti Roku i našem Dream teamu koji će, vjerujem, dobiti priliku predstavljati našu Hrvatsku na Eurosongu.

Foto: Damjan Fiket, privatni album