fbpx

Premijerno izvedena predstava Hotel Zagorje u kazalištu Gavella

Zagreb…

Hotel ZagorjeU petak je u Gavelli premijerno izvedena predstava Hotel Zagorje, autorski projekt Anice Tomić i Jelene Kovačić po romanu Ivane Bodrožić.
– Ne sjećam se ničega, kako je počelo. Samo neki bljeskovi. Otvoreni prozori u stanu, gusto ljetno poslijepodne, pomahnitale žabe s Vuke – prve su rečenice romana Hotel Zagorje Ivane Bodrožić. Te “pomahnitale žabe s Vuke” dugo su nam odzvanjale u ušima prije nego što smo odlučile na koji Hotel Zagorjenačin danas, 10 godina nakon objavljivanja romana i 22 godine nakon mirne reintegracije, ispričati priču o jednoj djevojčici koja je jednog gustog ljetnog poslijepodneva otputovala iz svog Grada na more, na ljetovanje s kojeg se nikada više nije vratila. Jer ta djevojčica danas je žena, kao i mnoge djevojčice koje su tada odlazile ne znajući kamo, ni zašto. I ta žena možda se ne sjeća početka, ali se sjeća mnogo toga, iako bi možda mnogo toga htjela zaboraviti. Željele Hotel Zagorjesmo da tu priču pričaju žene, ne samo zbog te djevojčice, nego i zbog toga jer upravo žene često nose onu najveću istinu za koju je potrebno imati puno hrabrosti… – napisale su autorice projekta Hotel Zagorje Anica Tomić i Jelena Kovačić.
U predstavi igraju: Dijana Vidušin, Ksenija Pajić, Perica Martinović, Bojana Gregorić Vejzović, Ivana Roščić / Lana Meniga, Anotnija Stanišić Šperanda, Ivana Bolanča, Tena Nemet Brankov i Đorđe Kukuljica. Autor glazbe je Nenad Kovačić, scenograf i autor video projekcija Igor Vasiljev, koreografkinja je Lada Petrovski Ternovšek, kostimografkinja Marita Ćopo, a oblikovanje svjetla potpisuje Zdravko Stolnik.
– Hotel Zagorje emotivno i politično se obraća čitateljima raznih generacija, što je namjera i njegove kazališne verzije, nakon čijeg gledanja, nadamo se, iz dvorane nećemo izaći isti kakvi smo u nju ušli, i gdje će, kao i u knjizi, biti “smijeha i zaigranosti i – ljubavi – iz predgovora predstave.

Redateljica: Anica Tomić
Dramatizacija romana: Jelena Kovačić i Anica Tomić
Dramaturginja: Jelena Kovačić
Autor glazbe: Nenad Kovačić
Scenograf i autor video projekcija: Igor Vasiljev
Koreografkinja: Lada Petrovski Ternovšek
Kostimografkinja: Marita Ćopo
Oblikovatelj svjetla: Zdravko Stolnik
Asistent dramaturginje: Ninoslav Mrvelj
Asistentica scenografa: Paola Lugarić
Vizualni identitet predstave: Ivona Đogić Đurić / Crtaona Studio
Autor fotografija: Jasenko Rasol
Inspicijentica: Ana Dulčić
Šaptačica: Marina Fakac

Foto: Scena.hr