Vrijeme je za igru u Muzeju suvremene umjetnosti
By redakcija On 13 lip., 2020 At 06:09 AM | Categorized As Kazalište, Kultura | With 0 Comments

Zagreb…

Predstava za najmlađe Vrijeme je za igru Teatra Puna kuća ponovo u Muzeju suvremene umjetnosti u Novom Zagrebu!

Vrijeme je za igruU subotu, 13. lipnja 2020. s početkom u 10.30 sati, nakon tromjesečne stanke u MSU možete sa svojim najmlađima pogledati predstavu Vrijeme je za igru Teatra Puna kuća.
Predstava Vrijeme je za igru po svom je sadržaju jedinstveni program za najmlađe, djecu od 1.5 do 6 godina, koji se u Muzeju suvremene umjetnosti održava od rujna 2019. godine. MSU je od tada postao bogatiji za više od petstotinjak novih mladih obožavatelja, najmlađe publike koja je upravo svojim dolaskom na ovu kazališnu predstavu po prvi puta zakoračila u Muzej. Ovim programom MSU želi otvoriti vrata svim vrstama umjetnosti i pritom potaknuti kreativnost kod djece od najranije dobi. Poticanje kreativnosti kod djece u najranijoj dobi veoma je važno za njihov cjelokupan razvoj, a uključivanjem u umjetničke procese i kreativne sadržaje djeca grade samopouzdanje, te razvijaju vještine umjetničkog i kritičkog promišljanja.
Teatar Puna kuća član je Small Size svjetske mreže koja promovira izvedbene umjetnosti za djecu najmlađe dobi od 0 do 6 godina. Predstavu je režirala i izvodi glumica Svetlana Patafta, likovno oblikovanje predstave potpisuje Nikolina Manojlović Vračar, a glazbu Lazar Novkov. Nastala je u partnerstvu s Dječjim vrtićem Siget, uključivanjem djece u proces rada na predstavi, i u suradnji s Muzejom suvremene umjetnosti u Zagrebu gdje se predstava izvodi na redovitom repertoaru.
Predstava je nastala u prostornoj interakciji između kartonskih cijevi, platnenih vrećica, dugačkih rola papira, dugačke platnene trake i nekih predmeta koji skupa grade dječje igralište. Različiti elementi služe kako bi potaknuli djecu da, nakon odgledane predstave, samostalno razvijaju nove sadržaje nadovezujući se na ono što su vidjeli.
Po završetku predstave imate priliku prošetati do najpoznatije atrakcije MSU-a, dvostrukog tobogana, instalacije belgijskog umjetnika Carstena Höllera i spustiti se niz njega!
Ulaznice se mogu kupiti na linku i na blagajni Muzeja tijekom tjedna i prije izvedbe.
Broj mjesta je ograničen na 50.

Foto: Press

comment closed