fbpx

Koncert za život u Lisinskom!

Humanitarno…

Koncert za životU petak, 28. ožujka, s početkom u 19.30 sati održat će se peti Koncert za život u organizaciji Zagrebačke filharmonije i Zaklade Ana Rukavina, a ugostit će klavirski dvojac Waynea Marshalla i Mladena Janjanina. Humanitarni koncert kojim se prisjećamo Ane i maestra Vjekoslava Šuteja, organiziran je pod visokim pokroviteljstvom Predsjednika Republike Hrvatske, prof.dr.sc. Ive Josipovića i pod pokroviteljstvom gradonačelnika grada Zagreba, Milana Bandića. Koncert se održava na sam dan Aninog rođendana.
Duo britanskog orguljaša i dirigenta Marshalla i pijanista Janjanina, koji ove godine obilježava 30 godina suradnje, interpretirat će Bacha, Saint-Saënsa i Gershwina te skladbama Karneval životinja, Girl Crazy, Amerikanac u Parizu i Koncert za dva klavira i orkestar u c-molu pružiti nezaboravnu glazbenu večer svim posjetiteljima Koncertne dvorane Vatroslava Lisinskog.
Živopisnim izvedbama ovog dvojca i međunarodnim karakterom ovogodišnjeg koncerta, Zaklada želi još jednom podsjetiti građane da je lijek kojim možemo spašavati teško oboljele diljem svijeta u nama. Kupnjom ulaznica po cijeni od 60, 90 i 120 kuna, koje su dostupne na ulaznice.hr i blagajni Zagrebačke filharmonije, pomažemo jednako uspješnom nastavku rada Zaklade.
Zaklada Ana Rukavina svojim djelovanjem želi osnažiti filantropske vrijednosti u našem društvu i građane potaknuti na solidarnost. Dosadašnjim djelovanjem Zaklade omogućeno je 39 transplantacija  darivatelja iz Hrvatskog registra za pacijente u Hrvatskoj i inozemstvu čime je bolesnima i njihovim obiteljima darovana nova nada i prilika za život. Od 150 građana koliko ih je bilo upisano  na početku rada Zaklade, danas je taj broj povećan na 43.546 potencijalnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica.

Foto: Press