fbpx

Josipović s Ankicom Begić i Indijancem Komančem

Ivo JosipovićNa promociji u Zakladi Ana Rukavina predsjednik Ivo Josipović zamolio je da mu se na knjigu potpišu Ankica Begić, autorica knjige ‘Indijanac Komanč moj brat po krvi‘ i njezin glavni lik Gaylon L. Young iz Oklahome.

Predsjednik Ivo Josipović čestitao je jučer Ankici Begić treći rođendan i zamolio je da mu se potpiše primjerak njezine knjige ‘Indijanac Komanč, moj brat po krvi’. Posvetu na Ankičinoj knjizi predsjedniku Josipoviću napisao je i Indijanac Komanč Gaylon L. Young, glavni lik Ankičine knjige, davatelj matičnih stanica koje su Ankici prije tri godine spasile život. Gaylon je sa suprugom Melissom stigao iz Oklahome kako bi se upoznao s Ankicom, prisustvovao promociji njezine knjige te posjetio sterilne jedinice, gdje je Ankica provela 42 dana i vodila dnevnik liječenja koji je objavila u knjizi. Svojim primjerom Gaylon želi Indijancima Komančima prenijeti poruku o potrebi doniranja matičnih stanica i stvaranju banke krvi iz pupkovine.
Prof. dr. sc. Mirando Mrsić, koji je od početka pratio liječenje Ankice Begić, napisao je predgovor knjige te kao liječnik komentirao faze liječenja koje je Ankica opisala u svom dnevniku. Dr. Mrsić na promociji je naglasio koliko je za ozdravljenje bila važna Ankičina vjera u ozdravljenje i dobro te kako će Ankičina knjiga pomoći novim pacijentima.
Voditeljica Zaklade, Marija Rukavina pozdravila je prisutne i zahvalila svima koji su pomogli da ova neobična priča koja je spojila dvoje ljudi sa dva dobije ovako sretan epilog. Priča se u životu, naravno, nastavlja i Ankica Begić najavljuje nastavke Indijanca, američko izdanje i nove projekte u suradnji sa Zakladom Ana Rukavina i Profilom.
Sve akcije oko besplatne knjige koju je Profil objavio kao donaciju Zakladi Ana Rukavina usmjerene su na popularizaciju davanja matičnih stanica i pomoć onima kojima je takvo liječenje potrebno. Knjiga je objavljena na webu Zaklade Ana Rukavina i Profila, dostavljena je svim gradskim knjižnicama te sterilnim jedinicama, gdje oni kojima je najpotrebnija mogu pročitati što je sve Ankica prošla i kako je, uz pomoć darivatelja Gaylona, uspjela pobijediti bolest.
Knjiga se također nalazi u knjižarama Profil Mozaika gdje je svatko tko želi može dobiti besplatno.
U knjižarama Profil Mozaika može se također donirati humanitarni prilog za Zakladu Ana Rukavina.