fbpx

Ljetne večeri HNK u Zagrebu otvara Lipanjska noć

Zagreb…

Ljetne večeri okupljaju sva tri ansambla: umjetnike Drame, Opere i Baleta

Ljetne večeri HNK– Tijekom dva mjeseca u kojima je bilo zatvoreno kazalište, ne znajući da ćemo ga otvoriti prije kraja sezone, smišljali smo programe na otvorenome. Tako je poslije odlično prihvaćenog projekta HNK u vašem kvartu, kada smo mjesec dana pjevali po različitim dijelovima Zagreba, nastala ideja da naše sugrađane pozovemo u naš kvart, na Trg Republike Hrvatske. Program smo nazvali Ljetne večeri zagrebačkoga HNK i zamislili ga kao interaktivan program. U njemu sudjeluju umjetnici Opere, Baleta i Drame s različitim nastupima u luku od koncerata do performansa. Čini nam se da ovo vrijeme, kada smo izišli iz kuća, trebamo iskoristiti za druženje na otvorenom i uživati ponovno u vrhunskim umjetničkim izvedbama koje Hrvatsko narodno kazalište ovog lipnja nudi i na otvorenom – kaže intendantica HNK Dubravka Vrgoč.
Ljetne večeri HNK u Zagrebu novi je projekt koji će svečano započeti u subotu 6. lipnja u 20.00 sati ispred zgrade kazališta. Riječ je o inovativnom i atraktivnom programu koji okuplja sva tri ansambla: umjetnike Drame, Opere i Baleta.
Ljetne večeri HNK u Zagrebu otvorit će scensko glazbeni događaj Lipanjska noć na kojemu će nastupiti zbor Opere Hrvatskoga narodnog kazališta i operni solisti Ivana Lazar, Dubravka Šeparović Mušović, Tomislav Mužek, Davor Radić i Luciano Batinić pjevajući neke od najljepših arija poput Votre Toast iz opere Carmen ili Duce La donna è mobile iz opere Rigoletto te pjesama poput Domovini i ljubavi Ivana pl. Zajca ili O kućo mala Ive Tijardovića.
Glumci Ksenija Marinković, Franjo Kuhar, Ivan Colarić, Filip Vidović, Dušan Bućan, Barbara Vicković, Mirta Zečević, Slavko Juraga, Jelena Otašević Babić i Silvio Vovk govorit će ulomke pjesama hrvatskih pjesnika poput Vesne Parun, Josipa Pupačića, Dobriše Cesarića, Ivana Slamniga, Irene Vrkljan i dr.
Ulomak iz baletne predstave u nastajanju Ponos i predrasude u koreografiji Lea Mujića, izvest će Natalia Kosovac, Iva Vitić Gameiro, Guilherme Gameiro Alves, Balint Rauscher i Andrea Schifano. U koreografiji Leonarda Jakovine, baletni solo Osam komada za četiri timpana na glazbu Elliotta Cartera izvest će timpanist Marko Mihajlović i baletni solist Takuya Sumitomo.

Foto: Press