Mia Begović: U svojoj monodrami igrat ću u Eninoj haljini
Piše: Gordana Malašić Lazić On 9 srp., 2016 At 12:41 PM | Categorized As Kazalište, Kultura | With 0 Comments

Ekskluzivno za Scenu…

OSOBNO, INTIMNO I DIRLJIVO: Ne želim se ogrnuti plaštom te velike glumice. Ovo je čisto sestrinski. Na sceni želim imati sestru uz sebe, kazala je glumica

Mia BegovićJedna od naših najvećih glumica Mia Begović u monodrami ‘Sve što sam prešutjela’ progovara o svom zanimljivom životu i karijeri te otkriva intimna sjećanja na voljenu i nikad prežaljenu sestru Enu. Prvu izvedbu Mia je trebala imati 23. lipnja. No zbog ozljede oka, Mija je izvedbu morala otkazati.
– Željela sam obilježiti 30 godina karijere od dana diplomiranja na Akademiji jer je na taj dan i Ena diplomirala. Zbog toga mi je puno teže što nisam mogla igrati – rekla je glumica za portal Scena.hr.  Dodaje kako s monodramom ide na ljetnu turneju po Jadranu i kontinentu, a premijera će biti ove jeseni. Mia kaže da se monodrama stvarala jako dugo, a želja joj je pokazati jednu viziju, životni optimizam i svoje umjetničko lice. U stvaranju monodrame sudjeluju redatelj Ivan Leo Lemo  i sjajna glumica Anita Matić Delić. Svoj doprinos dali su Igor Mia Begović, Maja Lena LopatnyKelčec i njezina kći Maja Lena. Mia nam je otkrila da će igrati u haljini koju joj je darovala pokojna sestra Ena.
– Igram u Eninoj haljini. Ne želim se ogrnuti plaštom te velike glumice. Ovo je čisto sestrinski. Na sceni želim imati sestru uz sebe – emotivno je objasnila Mia. Glumica se prisjetila ranog djetinjstva koje im je prohujalo uz prekrasne priče, anegdote, bajke i književnost.
– Sestra i ja smo odrasle u jednoj izuzetno zanimljivoj obitelji. Tata je pričao priče svaku večer prije spavanja. Zabavljao nas anegdotama iz života u Trpnju i Korčuli. A kad smo bile bolesne, stric bi nam dolazio i čitao bajke. Ena i ja smo obično sve dječje bolesti dobile u isto vrijeme. I onda bi nam stric čitao najljepše bajke. Cijela popodneva bi provodio uz nas. On nije imao svoju djecu, pa se nama puno posvećivao. On je bio naš treći roditelj – sjeća se Mia i dodaje:
– Mislim da mi nismo mogle postati ništa drugo nego glumice i žene koje izuzetno zanima književnost – zaključila je glumica za portal Scena.hr.

Foto: Scena.hr, Press arhiva

comment closed