fbpx

Na kraju tjedna u Bologni

Gostovanje…

Na kraju tjednaPredstava Na kraju tjedna, u režiji jednoga od najuspješnijih hrvatskih redatelja Bobe Jelčića, a u izvedbi Drame Hrvatskoga narodnog kazališta u Zagrebu, 8.i 9. ožujka 2017. godine će biti izvedena u Teatro Arena del Sole u Bologni, u dvorani Thierry Salmon, čime nastavlja svoja europska gostovanja. Krajem prošle godine Na kraju tjedna s velikim je uspjehom gostovala na Međunarodnom festivalu redatelja u Rennesu u Francuskoj.
Na kraju tjednaPredstava je nastala unutar mreže europskih kazališta okupljenih u projektu Prospero, koji okuplja respektabilna kazališta s ciljem suradnje na planu razvoja europskoga stvaralaštva i školovanja mladih glumaca, pod pokroviteljstvom Kulturnog programa Europske zajednice.
Na kraju tjedna odabrana je kao jedna od šest predstava koje su kazališta Prospero mreže odlučila podržati i pratiti, vodeći se kriterijem kvalitete, suvremenosti i aktualnosti kazališnoga djela.
U predstavi glume Livio Badurina, Ana Begić Tahiri, Jadranka Đokić, Goran Grgić, Ivan Jončić, Damir Markovina, Vanja Matujec i Bojan Navojec.
Osim Hrvatskoga narodnog kazališta u Zagrebu, Prosperova grupa trenutno obuhvaća Théâtre National de Bretagne (Rennes, Francuska), Théâtre de Liège (Belgija), Emilia Romagna Teatro Fondazione (Modena, Italija), Schaubühne am Lehniner Platz (Berlin, Njemačka), Göteborgs Stadsteatern (Švedska), Festival svjetskoga kazališta u Zagrebu te Festival Atene i Epidaurusa (Grčka).

Foto: Press