fbpx

Dodjelom Nagrada za najbolju predstavu po izboru publike završena sezona

Zagreb…

Nagrada publike za najbolju predstavu Kazališnoga ponedjeljka Teatra na Trešnjevci predstavama Tri treća tromjesečja i Plesna haljina žutoga maslačka

NagradaPrvu sezonu Kazališnog ponedjeljka CeKaTe teatra Centar za kulturu Trešnjevka završio je dodjelom Nagrada za najbolju predstavu po izboru publike. Nakon svake odgledane predstave za djecu i predstave za odrasle publika je mogla ocijeniti predstavu ocjenama od 1 do 5 te tako sudjelovati u izboru najbolje predstave sezone. Najboljima publika je ocijenila predstavu “Tri treća tromjesečja” Gradskoga kazališta “Joza Ivakić” Vinkovci te “Plesnu haljinu žutoga maslačka” Kazališta Prijatelj iz Zagreba. Obje su predstave dobile ocjenu višu od 4,8. Nagrade su Nagradapreuzele glumice Nikolina Ljuboja i Martina Stjepanović te glumac Hrvoje Zalar.
Komedija „Tri treća tromjesečja“ Nine Horvat u režiji Frane Marije Vranković koja govori o povjerenju u muško-ženskim odnosima. Kroz predstavu u bolničkoj sobi upoznajemo tri žene različitih godina, stila i stasa, u devetom mjesecu trudnoće, koje igraju Mia Krajcar, Nikolina Ljuboja i Martina Stjepanović. Iako na prvi pogled djeluje da ih ništa ne povezuje, otkriju da ih muče isti problemi.
Prelijepa bajka Sunčane Škrinjarić u dramatizaciji i režiji Hrvoja Zalara upućuje djecu da druge ne smijemo prosuđivati na osnovi vanjskog izgleda ili ljepote odjeće. I jedno i drugo je prolazno. A dobrota i pomoć često dolaze od onih koji nisu ni lijepi ni bogati. U predstavi igraju: Anja Đurinović Rakočević, Selma Mehić, Karmen Sunčana Lovrić i Hrvoje Zalar.
Program Kazališni ponedjeljak u rujnu kreće sa svojom drugom sezonom u kojoj će publika također imati priliku ocijeniti predstave koje budu gledali.

Foto: Press – CeKaTe