fbpx

Savski valovi: Drago nam je što smo dio festivala u Pitomači!

Tamburaši…

Dečki iz Zaprešića na 24. glazbenom festivalu pjesme Podravine i Podravlja 2016. godine predstavit će se s pjesmom ‘Kad bi moglo naopako’

Savski valoviTamburaški sastav ‘Savski valovi’ osnovan je 1999. godine u Zaprešiću. Svoju karijeru počeli su na lokalnim priredbama, ali nedugo nakon toga počinju s domaćom i inozemnom karijerom. Publici su se predstavili na brojnim festivalima, a u svojoj dugoj karijeri surađivali su s Adamom Končićem, Rajkom Suhodolčanom, Ivicom Pepelkom i mnogim drugim glazbenicima.
Album ‘Slike mog života’ za koji kažu da predstavlja vrhunac njihove karijere i studijskoga rada izdali su 2010. godine. A drugi album ‘Još te volim, jedina’ izdali su 2014. godine. Ovi veseli dečki sviraju u sastavu: Hrvoje Ban (glavni vokal i bugarija), Danijel Rožanković (bisernica), Tomislav Glogović (prvi brač), Nikola Pušić (drugi brač) i Josip Šturlić (bas). Dečki iz tamburaškog sastava otkrili su što ih veže da traju već 15 godina.
Savski valovi– Veže nas veliko prijateljstvo i ljubav prema glazbi, a kad su članovi sastava dugogodišnji prijatelji, onda je uvijek veliko zadovoljstvo svirati zajedno – rekli su tamburaši. Kažu da su festivali odlična prilika za afirmiranje novih i mladih izvođača, ali i mjesto gdje već poznati izvođači mogu prezentirati svoje nove pjesme i predstaviti se publici. No nisu prvi put na glazbenom festivalu Pjesme Podravine i Podravlja.
– Na Pitomačkom festivalu nastupili smo 2008. godine i to je bio prvi festival izvan našeg zagorskog kraja na kojem smo nastupili. Svidjela nam se odlična organizacija i ugodna atmosfera na festivalu i drago nam je da smo ove godine ponovno njegov dio – naglasili su. Tamburaši ističu da nikad nisu glazbene festivale shvaćali kao natjecanje
– I o kolegama s glazbene scene ne razmišljamo kao o konkurenciji. Drago nam je da će na festivalu nastupiti brojni sastavi koje poznajemo pa će i druženje u backstageu svakako biti ugodno – objasnili su. ‘Savski valovi’ ove godine na festivalu će se predstaviti s pjesmom ‘Kad bi moglo naopako’.
– To je pjesma koja je nastala kao rezultat naše nove suradnje s autorom Željkom Zovkom i vjerujem da će se svidjeti publici. Pjesma je dinamična, tekst je vrlo zanimljiv, a svi smo dali svoj doprinos kod stvaranja aranžmana tako da je i naš svirački potpis itekako prisutan – otkrili su tamburaši.

Foto: Press