fbpx

Byron Lane: Zvjezdana prašina – Urnebesno i vrlo drsko!

Byron Lane: Zvjezdana prašina

Zvjezdana prašina autora Byrona Lanea prvijenac je koji je pomeo književnu scenu s obje strane Atlantika. Upustite se u emotivnu priču o odnosu koji je istodobno i težak i prekrasan, a na zabavan i smiješan način odvest će vas u svijet poznatih i slavnih.

Zvjezdana prasina

Roman prati život osobnog asistenta u turbulentnom Hollywoodu. Naime, i sam Byron Lane radio je kao osobni asistent glumačkih zvijezda, uključujući i pokojnu Carrie Fisher.

Fisher je najpoznatija po ulozi princeze Leie u filmskom serijalu Ratovi zvijezda; za tu je ulogu tri puta nominirana za nagradu Saturn.

Upravo je to životno iskustvo iskoristio kao inspiraciju za pisanje ove svjetske uspješnice.

Zvjezdana prasina

Roman Zvjezdana prašinu na hrvatski je prevela Lidija Toman.

Zabavan i neopisivo oštar, ovo je roman koji, kao i zvijezda o kojoj govori, očarava i veseli, slama srce i donosi nadu.

– Urnebesno i vrlo drsko! – The New York Times.

– Ovaj roman je topao i neopisivo komičan čin, ali je ujedno i proslava u čast ljubavi. To je roman koji se ni u kojem svemiru ne može nazvati dosadnim – Patrick Ness (autor uspješnice A Monster Calls i The Crane Wife).

Zvjezdana prasina

– Byron Lane je napisao knjigu koja će vas dotaknuti na bezbroj načina. Znala sam da ću se dobro nasmijati, ali nisam očekivala emotivnu priču o odnosu koji je istodobno i težak i prekrasan. Savršena knjiga − Laura Gelman (autorica uspješnice A Class Mom).

Zvjezdana prašina – radnja:

Charlie Besson napet je i znoji se pred razgovor za nadrealan posao. Parkiran je pred ulazom u hollywoodsku vilu Kathi Kannon, kazališne i filmske zvijezde i najgore odjevene osobe prema mišljenju časopisa People.

Ona je glumica kojoj je potrebna pomoć, a on samotnjak s margine kojem su potrebne smjernice. Kathi je ikona, autorica bestsellera i nagrađivana filmska zvijezda, najpoznatija po ulozi svećenice u jednom SF blockbusteru.

No poznata je i po još jednoj ulozi: ulozi skandalozne pripadnice hollywoodskog plemstva. Charlie dobiva posao svojih snova i upušta se u pustolovinu ispunjenu kasnonoćnim šopingom, putovanjima u zadnji čas jer netko želi vidjeti auroru borealis, ali i procesom inicijacije u najsvetije od hollywoodskih plemena: pleme osobnih pomoćnika.

Međutim, Kathi ubrzo postaje puno više od šefice i kako se njihov odnos produbljuje, tako se bliži vrijeme da Charlie donese odluku. Hoće li uvijek biti na marginama života i odluka ili će napokon i on preuzeti glavnu ulogu u svom životu?

Foto: Press – Mozaik knjiga Byron Lane: Zvjezdana prašina