fbpx

Nagradu Zlatni zub osvojila predstava Za umrijet od smijeha

Poreč…

Za umrijet od smijehaU subotu, 10. ožujka 2018. godine, na 11. Festivalu komedije i smijeha Zlatni zub u Poreču, u organizaciji Pučkog učilišta Poreč, predstava ‘Za umrijet od smijeha‘ Kazališta Planet Art i Teatra Rugantino osvojila je nagradu ‘Zlatni zub‘ za najbolju predstavu.
Dramski tekst Laughing Wild (Za umrijet od smijeha) nagrađivanog američkog dramskog pisca i glumca Christophera Duranga nastao je 1987. godine, a kao ishodište mu je poslužio vlastiti stand up comedy nastup prerađen u dramu koja ironično i kritički progovara o američkom društvu kasnih osamdesetih godina prošloga stoljeća.
Za umrijet od smijehaU hrvatskom uprizorenju, nastalom u koprodukciji Teatra Rugantino i Kazališta Planet Art, koje je režirao Mario Kovač, a adaptirao Marko Torjanac, radnja drame prenesena je u Hrvatsku, a sadržaji američkog društva, politike i kulture osamdesetih zamijenjeni su prepoznatljivim hrvatskim inačicama i kontekstom koji kritički progovaraju o Hrvatskoj danas.
Predstava također ima originalno i atraktivno žanrovsko određenje koje možemo nazvati SF-om: satiričkom fantazijom koja nam uz mnogo humora postavlja krajnje ozbiljna pitanja o našoj stvarnost iz zamišljene budućnosti.
Sljedeće izvedbe ove zabavne, ali nimalo plitke satirične fantazije koja nas vodi u budućnosti Hrvatske u 2132. godinu na rasporedu su 15. i 24. ožujka u 20.00 sati u Maloj dvorani Lisinski te 20. ožujka u 19.30 sati u KUC-u Travno.

Foto: Press