fbpx

Miroslav Rus: Ponosan sam na ovu nagradu

Topusko…

Miroslav Rus dobitnik povelje počasnog građanina Topuskog!

Miroslav Rus– Ponosan sam, doživio sam ovo kao potvrdu u ljudskom smislu, što su mi stanovnici pružili priliku da budem dio života i postojanja Topuskog, kojeg beskrajno volim – rekao je dobitnik povelje počasnog građanina Topuskog Miroslav Rus.
Jedan od najvećih regionalnih skladatelja i tekstopisaca Miroslav Rus, ovih dana dobio je još jedno iznimno priznanje. Ovoga puta priznanje je ipak malo drugačije od brojnih glazbenih, koja su do sada pripala Rusu. Naime, na svečanoj sjednici Vijeća povodom Dana općine Topuskog, Miroslavu Rusu uručena je povelja počasnog građanina.
Ovo priznanje stiglo je očekivano, s obzirom na Rusovu humanost, kada je u pitanju Topusko, njegovi stanovnici i sve ono što je napravio za tamošnji kraj. Dodijeljenom priznanju ide i novčana nagrada, koju je Rus odlučio donirati lokalnoj udruzi za informatiku, a sve u svrhu nabave nove opreme. Ovom dodjelom priznanja, možemo slobodno reći kako se pojavila nova struja u vrijednosnom sustavu, jer je spomenuto priznanje pripalo u ruke glazbenika!
Miroslav Rus višestruko je nagrađivani, te jedan od najpoznatijih kantautora, pjesnika, skladatelja i glazbenih producenata.

Foto: Press – Bernard Klarić